Uskonnolliset tavat ja julkinen tila Suomessa

• Tekijä(t): Sorsa Leena
  • Kustantaja: Kirkon tutkimuskeskus
  • Julkaisuvuosi: 2018
  • Sivumäärä: 102
  • Koko: B5
  • Kieli: suomi
  • ISBN 978-951-693-376-7
  • ISBN (Pdf) 978-951-693-375-0
  • Julkaisusarja
    Kirkon tutkimuskeskuksen verkkojulkaisuja, 55
  • Aiheluokat
    tutkimus
  • Esittely
    Tässä julkaisussa tarkastellaan uskontojen ja niihin liittyvien tapojen ja perinteiden näkymistä julkisessa tilassa Suomessa. Luterilaisuus on pitkälti ohjannut suomalaisessa yhteiskunnassa vallinnutta näkemystä uskonnon roolista ja näkymisestä julkisessa tilassa. Onko tämä ajattelu muuttunut? Miten erilaisia tapoja ja perinteitä omaavien uskontojen ja katsomusten läsnäolo vaikuttaa uskontojen julkiseen näkymiseen Suomessa? Mitä uskontoneutraliteetti merkitsee valtion toiminnassa, ja mitä seurauksia käsitteen erilaisilla tulkinnoilla on käytännössä? Julkaisussa pohditaan myös käytännönläheisesti uskonnollisten pukeutumisperinteiden hyväksyttävyyttä työelämässä sekä uskonnollisen lain ja yhteiskunnan lainsäädännön suhdetta. Kirjoittaja on pastori, TT, HM Leena Sorsa.
  • Hinta: 18 euroa

Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute