Monien uskontojen ja katsomusten Suomi

• Tekijä(t): Illman Ruth, Ketola Kimmo, Latvio Riitta, Sohlberg Jussi (toim.)
  • Kustantaja: Kirkon tutkimuskeskus
  • Julkaisuvuosi: 2017
  • Sivumäärä: 262
  • Koko: B5
  • Kieli: suomi
  • ISBN 978-951-693-358-3
  • ISBN (Pdf) 978-951-693-359-0
  • Julkaisusarja
    Kirkon tutkimuskeskuksen verkkojulkaisuja, 48
  • Aiheluokat
    tutkimus
  • Esittely
    Uskonnot ja katsomukset ovat tärkeä osa kulttuuria ja yhteiskuntaa. Myös suomalaiset kohtaavat enenevässä määrin erilaisia katsomuksia ja uskontoja. Kansainvälistyvässä maailmassa niiden tuntemus on yhä tärkeämpää. Suomessa vaikuttavat perinteisten maailmanuskontojen lisäksi myös monet uudet uskonnolliset liikkeet ja virtaukset sekä katsomuksellinen uskonnottomuus. Tämän artikkelikokoelman teemoina ovat Suomen uskonnollisen ja katsomuksellisen moninaisuuden sekä uskonnon ja katsomuksen vapauden kehittyminen eri uskontokuntien ja katsomusperinteiden välisen vuorovaikutuksen näkökulmasta. Teoksessa kerrotaan, miten uskonnot ja katsomusperinteet ovat rantautuneet Suomeen ja millä tavoin ne ovat muokanneet suomalaista elämänpiiriä sekä toisiaan. Kirjoittajina ovat niin eri katsomusten ja uskontojen edustajat kuin uskonnontutkijat. Teos liittyy osaltaan Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlavuoteen. Kirja soveltuu esimerkiksi toimittajille, opiskelijoille ja kaikille, jotka tarvitsevat tietoa Suomessa vaikuttavista uskonnoista ja katsomuksista.
  • Hinta: 20 euroa