Monikulttuurisuus jumalanpalveluselämässä

(5 op)
EK/M Muu valinnainen moduuli
JEK/V Jumalanpalveluselämän erityiskoulutuksen valinnainen moduuli
KTE/V Kansainvälisen työn erityiskoulutus kotimaan henkilöstölle
valinnainen moduuli
MEK/V Musiikin erityiskoulutuksen valinnainen moduuli

Koulutusrakenne:Erityiskoulutus
Tehtäväalue: kansainvälinen ja monikulttuurinen työ sekä lähetys
Kohderyhmä: diakonit ja diakonissat, kanttorit, kirkonpalvelutyö (suntiot ja vahtimestarit), lähetyssihteerit ja kv. työn ohjaajat, nuorisotyönohjaajat, papit, varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka:1. jakso 17.-19.9.2018 Kuopio, 2. jakso 12.-14.2.2019 Oulu
Ilmoittautuminen: 31.08.2018 mennessä

Kieli:suomi
Osallistumismaksu:90,00/jakso
Täysihoito:0
Kustannusten lisätiedot:Osallistumismaksu sisältää lounaan ja kahvit. Majoituksen järjestää osallistuja itse. Osallistumisen voi perua kuluitta viikkoa ennen tapahtumaa. Mikäli peruutusta ei tehdä, tuomiokapituli veloittaa osallistumismaksun ja mahdolliset muut kulut. Lääkärintodistuksella todennetuissa sairaustapauksissa kuluja ei peritä
Tiedustelut: Jukka Helle, Matti Laurila, jukka.helle-at-evl.fi, matti.laurila-at-evl.fi, 044 7050 612, 040 744 6055
Lisätietoja:Sisällöt - Messun olemus ja suomalaisten kulttuuristen piirteiden vaikutus jumalanpalveluselämään - Vieraanvaraisuus, yhteisöllisyys ja osallisuus seurakunnan elämässä ja toiminnassa - Äidinkieli uskonkielenä, musiikin merkitys ja mahdollisuudet, ekumeenisuus - Hyvät käytännöt Koulutuksen tarkoitus on rakentaa jumalanpalvelusyhteyttä eri puolilta maailmaa Suomeen muuttaneiden ihmisten ja paikallisen seurakunnan välille. Koulutuksessa tarkastellaan perinteisen suomalaisen jumalanpalveluksen piirteitä, jotka eivät tarjoa ihmisten kaipaamaa yhteisöllisyyttä. Koulutuksessa etsitään ihmisiä huomioivaa ja osallistavaa jumalanpalveluselämää. Koulutus on Kansainvälisen työn erityiskoulutuksen (kotimaan henkilöstölle) (KTE/V) valinnainen moduuli. Sen voi myös valita Jumalanpalveluselämän erityiskoulutuksen (JEK), Musiikin erityiskoulutuksen (MEK) ja Yhteisötyön erityiskoulutuksen (YTEK) valinaiseksi moduuliksi. Lisäksi sen voi sopien liittää Diakonian erityiskoulutuksen (DEK), Kasvatuksen erityiskoulutuksen (KEK) ja Kansainvälisen työn erityiskouluksen (lähetystyöntekijät) valinnaiseksi moduuliksi. Lisätietoja moduulien valinnasta ja kirkon erityiskoulutuksista sakasti.evl.fi/erityiskoulutus.
Linkki kotisivuille:www.kuopionhiippakunta.fi
Toteuttaja:Kuopion hiippakunta
Yhteistyökumppanit:Oulun hiippakunta

Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute