Art of Hosting - osallistavan johtamisen taidetta

(1 op)

Koulutusrakenne:Täydentävä koulutus
Tehtäväalue: johtaminen ja strateginen suunnittelu seurakunnassa, ohjaustoiminta
Kohderyhmä: diakonit ja diakonissat, kanttorit, lastenohjaajat, lähetyssihteerit ja kv. työn ohjaajat, nuorisotyönohjaajat, papit, perheneuvojat
Tarkoitettu ensisijaisesti seurakuntien työntekijöille hiippakunnassa: Tampereen hiippakunta
Aika ja paikka:12.-14.1.2018 Tampereen tuomiokapituli, Eteläpuisto 2 C, 33200 Tampere
Ilmoittautuminen: www.tampereenhiippakunta.fi/peruutusehdot 15.11.2017 mennessä

Osaamistavoitteet:Osallistuja - osaa soveltaa työssään osallistavia ja itseohjautuvuutta tukevia menetelmiä - osaa toimia ohjaajana ja mahdollistajana yhteisöjen rakentamisessa.
Kieli:suomi
Osallistumismaksu:190 €
Täysihoito:Osallistumismaksu sisältää osan ruokailukuluista.
Muut kustannukset:Matkakulut, lounaskustannukset ja mahdolliset yöpymiskulut.
Tiedustelut: Airi Raitaranta ja Hanne von Weissenberg, airi.raitaranta-at-evl.fi; hanne.vonweissenberg-at-evl.fi
Lisätietoja:Koulutuksessa tutkimme ja kokeilemme yhdessä, miten itsohjautuvuutta voidaan tukea osallistavien menetelmien avulla erilaisissa ryhmissä ja yhteisöissä. Kysymme: Miten voisimme osallistaa vapaaehtoisia ja seurakuntalaisia nykyistä enemmän toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen? Miten voisimme kehittää toimintaamme aidosti pois työntekijälähtöisyydestä? Miten tehdä tämä kaikki ilman, että totutut tavat kangistavat luovuutta ja vapautta? "Art of Hosting" on jaetun johtajuuden filosofia, joka koostuu erilaisista osallistavista työkaluista (mm. World Café ja Open Space Techonology sekä Arvostava haastattelu). Erilaisten työkalujen avulla autetaan ryhmiä yhteisen tavoitteen sekä itseohjautuvuutta tukevan ilmapiirin luomisessa. Kysymällä hyviä kysymyksiä ja auttamalla ihmisiä pääsemään keskusteluun toistensa kanssa, luodaan tila, jossa jokainen ryhmän jäsen tuo oman näkemyksensä, tietonsa ja taitonsa jaettaviksi. Fasilitaattorina toimivat vapaaehtoisjohtamisen valmentaja Lari Karreinen sekä asiantuntijat Hanne von Weissenberg ja Airi Raitaranta. Mukaan mahtuu 27 osallistujaa.
Linkki kotisivuille:www.tampereenhiippakunta.fi
Toteuttaja:Tampereen hiippakunta