Yhteinen keittiö -hanke

Yhteinen keittiö hanke – uusi toimintakulttuuri edistämään hyvää elämää

Yhteinen keittiö -hanke toteuttaa hallituksen Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta -kärkihanketta. Kirkon koordinoimassa hankkeessa on mukana paikallisina tahoina seurakuntia, kaupunkeja, sairaanhoitopiirejä, oppilaitoksia ja yhdistyksiä sekä valtakunnallisia toimijoita kuten Ehyt ry, Marttaliitto, Helsingin Diakonissalaitos ja Maa- ja kotitalousnaiset.

Yhteinen keittiö on kaikille tarkoitettu tila, joka vahvistaa osallisuutta ja ehkäisee yksinäisyyttä.

Matalalla kynnyksellä tarjotaan kaikille mahdollisuutta yhdessä toimimiseen ja mielekkääseen tekemiseen. Yhteinen terveellisen ruoan suunnitteleminen ja valmistamisen sekä yhteinen ateriointi voivat olla osa yhteisen keittiön toteutusta pääpainon ollessa yhteisöllisessä kohtaamisessa. Hankkeen tavoitteena on myös lisätä terveitä elintapoja arjessa selviytymistä sekä vähentää ruokahävikkiä.

Yhteisen keittiön tarkoituksena on luoda uusi toimintakulttuuri, joka perustuu useiden toimijoiden yhdessä tekemiseen. Hanke toteutetaan monien eri tahojen yhteistyönä ja on alkanut viidellä pilotilla (Tampere, Seinäjoki, Lahti, Porvoo, Vihti) ja laajenee hyvien käytäntöjen levittämisellä ja juurruttamisella vähintään 36 paikkakunnalle 18 maakunnassa.

Lue lisää Yhteisestä keittiöstä: yhteinenkeittio.fi

Yhteinen keittiö materiaalit löydät Innokylästä

Hankkeen projektipäällikkönä Kirkkohallituksessa toimii Jaana Alasentie (evl.fi), p. 040 6881474.

Ota yhteyttä, mikäli kiinnostuit hankkeesta ja alueellasi haluttaisiin mukaan uusien Yhteisten keittiöiden perustamiseen.

Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute