Kunnioittava keskustelu

Kunnioittava keskustelu, kuva: Terhi Paananen
kuva: Terhi Paananen

"Kunnioittava keskustelu" on keskusteluasetelma, jonka avulla erimielisyyksien vuoksi ristiriitaan ajautuneet ihmiset voivat keskustella rakentavasti, kuulla toisiaan ja ymmärtää toistensa erilaisuutta.

Parhaiten erilaisuutta voi ymmärtää tutustumalla toiseen ja asettumalla hänen kanssaan tasaveroiseen suhteeseen. Tätä kokeiltiin käytännössä lokakuussa 2016 Kirkkohallituksen järjestämässä keskusteluviikonlopussa, jonne oli kutsuttu viisikymmentä avioliitosta, perheestä ja seksuaalisuudesta eri tavalla ajattelevaa ja kokevaa osallistujaa.

Näiden sivujen materiaali on tämän ensimmäisen "Kunnioittavan keskustelun" tausta-aineistoa, jota on työstetty edelleen keskustelukokemuksen jälkeen.

Jos suunnittelet erilaisuutta kunnioittavia keskustelutulaisuuksia ristiriitaisuutta herättävistä aiheista, olisi tärkeää jakaa kokemuksia. Keskustelua voidaan käydä Facbook ryhmässä "Kunnioittava keskustelu".

Kunnioittava keskustelumalli -kaavio

Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/kunnioittavakeskustelu

Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute