Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Kunnioittava keskustelu

Kunnioittava keskustelu, kuva: Terhi Paananen
kuva: Terhi Paananen

"Kunnioittava keskustelu" on keskusteluasetelma, jonka avulla erimielisyyksien vuoksi ristiriitaan ajautuneet ihmiset voivat keskustella rakentavasti, kuulla toisiaan ja ymmärtää toistensa erilaisuutta.

Parhaiten erilaisuutta voi ymmärtää tutustumalla toiseen ja asettumalla hänen kanssaan tasaveroiseen suhteeseen. Tätä kokeiltiin käytännössä lokakuussa 2016 Kirkkohallituksen järjestämässä keskusteluviikonlopussa, jonne oli kutsuttu viisikymmentä avioliitosta, perheestä ja seksuaalisuudesta eri tavalla ajattelevaa ja kokevaa osallistujaa.

Näiden sivujen materiaali on tämän ensimmäisen "Kunnioittavan keskustelun" tausta-aineistoa, jota on työstetty edelleen keskustelukokemuksen jälkeen.

Jos suunnittelet erilaisuutta kunnioittavia keskustelutulaisuuksia ristiriitaisuutta herättävistä aiheista, olisi tärkeää jakaa kokemuksia. Keskustelua voidaan käydä Facbook ryhmässä "Kunnioittava keskustelu".

Kunnioittava keskustelumalli -kaavio


Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/kunnioittavakeskustelu

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Lähettämällä palautteen hyväksyn tietojeni käsittelyn Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute