Ilmoittautuminen

Pastoraalitutkinto suoritetaan tuomiokapitulin hyväksymän henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti (HOPS), joka laaditaan yhdessä hiippakuntadekaanin kanssa ordinaatiovalmennuksen päättyessä.

Uusi pastoraalitutkinto (2013)

Uusiin vuoden 2013 tutkintovaatimusten mukaisiin pastoraalitutkinnon opintokokonaisuuksiin ilmoittautuminen tapahtuu 31.10. mennessä henkilöstökoulutuskalenterin välityksellä.

Lähiopiskeluun painottuvat A-toteutusvaihtoehdot ovat ensisijaisia ja suositeltuja toteutustapoja. Tuomiokapitulin hyväksymistä perustelluista syistä opintokokonaisuuden voi suorittaa etäopiskeluna (B-vaihtoehto).

Kirkon koulutuskeskuksen vastuulla olevista koulutuksista tulee lähiopiskelupainoitteisesti (A-vaihtoehto) suorittaa vähintään 3 opintokokonaisuutta. Viestintä ja vuorovaikutus -opintokokonaisuus (7) järjestetään ainoastaan lähiopiskelupainotteisesti.

Tuomiokapitulien vastuulla olevat opintokokonaisuudet järjestetään lähiopiskelupainoitteisesti (A-vaihtoehto).

Vanha pastoraalitutkinto (2000)

Vanhojen tutkintovaatimusten mukaisia pastoraalitutkinnon (2000) opintokokonaisuuksia ei enää järjestetä A-vaihtoehdon mukaisesti. Tutkinnon opintokokonaisuuksia voi suorittaa etäsuorituksina (B-vaihtoehto) vuoden 2017 loppuun asti.

Kirkon koulutuskeskuksen vastuulla olevien vanhojen tutkintovaatimusten B-vaihtoehdon mukaisiin opintokokonaisuuksiin ilmoittautuminen tapahtuu Kirkon henkilöstökoulutuskalenterin kautta 31.10. mennessä.

Tuomiokapitulien vastuulla olevien vanhojen tutkintovaatimusten B-vaihtoehdon mukaisten opintokokonaisuuksien suorittamismahdollisuudesta voi tiedustella hiippakuntadekaanilta.