Uusi Kirkon ympäristödiplomin käsikirja voimaan vuoden alusta

22.12.2011Ympäristö

Kirkon ympäristödiplomin käsikirja uudistui.

Uusi laitos tulee voimaan vuoden 2012 alusta. Sen nimi on Kirkon ympäristödiplomin käsikirja 2012. Vuodenvaihteen jälkeen suoritettavat auditoinnit tehdään uuden käsikirjan mukaan.

Käsikirjaan on aiempaa vahvemmin sisällytetty ilmastonmuutoksen hillitsemiseen tähtäävät toimet kesällä 2008 hyväksytyn kirkon ilmasto-ohjelman Kiitollisuus, kunnioitus, kohtuus mukaisesti.

Kokonaan uutta on seurakuntia varten kehitetty hiililaskuri, joka auttaa niitä arvioimaan kasvihuonekaasupäästöjään ja asettamaan sekä seuraamaan vähennystavoitteita. Usein kyseiset toimet säästävät myös rahaa. Laskurin on määrä valmistua maaliskuussa 2012.

Ilmastonmuutoksen ohella erityistä huomiota on kiinnitetty ympäristökasvatukseen. Kirjassa on myös vähennetty turhaa toistoa ja luettavuutta on parannettu.

Kirja ilmestyy painettuna suomeksi tammikuussa 2012 ja ruotsiksi pian sen jälkeen. Se on kokonaisuudessaan luettavissa word-tiedostona tästä:kasikirja_2012.doc

Lisätietoja: Ilkka Sipiläinen

Kirkon ympäristödiplomin sivut Sakastissa