Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Uusi Kirkon ympäristödiplomin käsikirja voimaan vuoden alusta

22.12.2011Ympäristö

Kirkon ympäristödiplomin käsikirja uudistui.

Uusi laitos tulee voimaan vuoden 2012 alusta. Sen nimi on Kirkon ympäristödiplomin käsikirja 2012. Vuodenvaihteen jälkeen suoritettavat auditoinnit tehdään uuden käsikirjan mukaan.

Käsikirjaan on aiempaa vahvemmin sisällytetty ilmastonmuutoksen hillitsemiseen tähtäävät toimet kesällä 2008 hyväksytyn kirkon ilmasto-ohjelman Kiitollisuus, kunnioitus, kohtuus mukaisesti.

Kokonaan uutta on seurakuntia varten kehitetty hiililaskuri, joka auttaa niitä arvioimaan kasvihuonekaasupäästöjään ja asettamaan sekä seuraamaan vähennystavoitteita. Usein kyseiset toimet säästävät myös rahaa. Laskurin on määrä valmistua maaliskuussa 2012.

Ilmastonmuutoksen ohella erityistä huomiota on kiinnitetty ympäristökasvatukseen. Kirjassa on myös vähennetty turhaa toistoa ja luettavuutta on parannettu.

Kirja ilmestyy painettuna suomeksi tammikuussa 2012 ja ruotsiksi pian sen jälkeen. Se on kokonaisuudessaan luettavissa word-tiedostona tästä:kasikirja_2012.doc 

Lisätietoja: Ilkka Sipiläinen

Kirkon ympäristödiplomin sivut Sakastissa

 Tämän sivun lyhytosoite:

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Lähettämällä palautteen hyväksyn tietojeni käsittelyn Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute