Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Pakolaisten tukeminen

Suomeen on otettu pakolaisia UNHCR:n uudelleensijoittamisohjelman kautta, ns. kiintiöpakolaisina. Vuosittain Suomen valtio on päättänyt ottaa 750 pakolaista. Paikallisseurakunnat ovat osa vastaanottavaa paikallista yhteisöä ja voivat tarjota tukea ja turvallisuutta uuden elämän alkuvaiheissa.

Kirkot ovat kansainvälisesti tukeneet kiintiöjärjestelmää yhtenä kansainvälisen suojelun muotona. Euroopan kirkkojen siirtolaiskomissio (CCME) on toteuttanut kiintiöjärjestelmään perehdyttäviä projekteja jo usean vuoden ajan. Kiintiöpakolaisohjelmaa koskevat raportit, suositukset ja uutiskirjeet ovat luettavissa CCME:n kotisivuilta.

Seurakunnat toimivat yhteistyössä alueellaan olevien vastaanottokeskusten kanssa. Turvapaikkapäätöstä odottavat asuvat joko vastaanottokeskusten majoitustiloissa tai kaupungin tarjoamissa asunnoissa. Myös kiintiöissä vastaanotetut joutuvat odottelemaan kuntapaikkaa keskuksissa. Odotusaikana seurakunnat voivat järjestää heille virkistysohjelmaa ja seurakunnan elämään ja toimintaan perehdyttäviä tilaisuuksia.

Yksin, alaikäisinä saapuneet lapset ja nuoret tarvitsevat erityistä ohjausta ja aktiviteettiä haavoittuvassa elämäntilanteessaan.

Merkittävää yhteistyötä on syntynyt seurakuntien ja niiden alueille asettuneiden sudanilais- ja burmalaisyhteisöjen kanssa.Tämän sivun lyhytosoite:

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Lähettämällä palautteen hyväksyn tietojeni käsittelyn Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute