Kehitysvammaisten kirkkopyhä

Kkopyhä 2017 juliste

Valtakunnallinen kehitysvammaisten kirkkopyhä kokoaa vuosittain noin 700–1300 kehitysvammaista ihmistä ja heidän omaistaan eri puolelta Suomea.

Kirkkopyhiä on vietetty yli 40 vuoden ajan vuosittain eri puolilla maata. Toiminnan on aloittanut Kehitysvammaisten Tukiliitto yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa. Kirkkopyhän järjestelyvastuu siirtyi 1990-luvun alkupuolella Suomen evankelis-luterilaiselle kirkolle. Kirkkohallitus toimii kirkkopyhien valtakunnallisena koordinaattorina ja järjestäjänä yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

Kirkon saavutettavuusohjelman mukaan saavutettavuus nousee kirkon olemuksesta ja tehtävästä. Yhdessä, erilaisina olemme Jumalan kuva. Aito ihmisyys toteutuu yhteydessä muihin. Vain kaikille avoin kirkko on uskottava Kristuksen kirkko.

Monin kielin keskellämme - Kehitysvammaisten valtakunnallinen kirkkopyhä 20.9.2017 Vaalijalassa

Selko-ohjelma kirkkopyhään

Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute