Aineistoja eri kielillä

Kristinuskoon liittyviä aineistoja

Evankeliumikirjan selkomukautukset Selkokieli on erinomainen väline mm. maahanmuuttajille suunnatun jumalanpalveluksen toteutuksessa. Asiaan liittyvä uutinen.

Messun kulku selostettuna lyhyesti eri kielillä

Kristittynä Suomessa on rippikoulukirja maahanmuuttajille ja ulkosuomalaisille. Kirja eri kielillä sekä opettajan opas suomeksi.

Tervetuloa seurakuntaan esite kahdeksalla kielellä. Sisältää selostukset uskomme keskeisistä asioista, messusta ja mm. Kuule Isä -taivaan sanat ja sävelen.

Erikielisiä Katekismuksia voi tilata kirkkohallituksesta Tuija Korvalta. Suomeksi, ruotsksi ja enlanniksi myös nettiversio.

Hyvä tietää kristinuskosta. Muslimin kysymyksiä kristitylle. Käyttökelpoinen aineisto eri kielillä, mm. arabiaksi. Ladattavissa tai tilattavissa.

Arabia-suomi messun käsiohjelma word tiedostona ja pdf-tiedostona. Tässä on käytetty uskonpuhdistuksen muistopäivän tekstejä, mutta word-tiedostosta voisi tarvittaessa laatia yleiskäsiohjelman tai hakea siihen kieliavustajan kanssa oikeat tekstit.

Ohjeita afgaanien opetukseen

Ohjeita arabiankielisten kristilliseen opetukseen

Muiden kirkkojen aineistoja Jumalanpalvelus ja musiikki -sivuilta.

Esite kristinuskosta. Kirkkohallituksen julkaisuissa on 19 eri kielellä "Jumalan rauhaa" -esite. Sisältönä on mm. uskontunnustus, Isä meidän, kymmenen käskyä sekä lyhyt selostus jumalanpalveluksesta. Siinä on myös tilaa oman seurakunnan infolle. Valitettavasti versiot on skannattu paperikopioista, joten niiden tulostuslaatu ei ole kovin hyvä.

Tässä valkoiselta pohjalta skannatut versiot:

Albania.pdf
Arabia.pdf
Bengali.pdf
Dari.pdf
Englanti.pdf
IGBO.pdf
Korea.pdf
Krotia.pdf
Kurdi.pdf
Mandariinikiina.pdf
Persia.pdf
Ranska.pdf
Ruotsi.pdf
Somali.pdf
Suomi.pdf
Thai.pdf
Turkki.pdf
Venäjä.pdf
Yoruba.pdf

Arabiankielinen Raamattu on ladattavissa mobiililaitteisiin. Tämän etuna on se, että sitä voi käyttää milloin ja missä vain, myös täysin yksityisesti.
Tällä hetkellä sellainen on saatavilla ainakin GooglePlaystä sekä Iphone Appseista haulla "van dyke bible". Se on Egyptin raamattuseuran toimittama appsi, josta löytyy suositeltu van Dyken käännös. Selaimellakin sellaisen saa näkyviin.

Hymnet.fi -kansainvälisen kirkon lauluja. Aineistopankiksi monikulttuurisen jumalanpalveluselämän tueksi. Laulut voi ladata sivuilta jumalanpalveluskäyttöön. Aineistopankki sisältää sekä äänitteitä että nuotteja laulujen opettelemista varten. Osaan lauluista on myös tehty soitinsovituksia.

Monikulttuurisuuteen liittyviä hartauksia vuoden varrelle.

Linkit kuunneltaviin aineistoihin eri kielillä Sanansaattajien sivuilla.

Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/aineistojakielilla