Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Kirkon lapsi- ja nuorisotyön ansiomerkki


Kirkon kasvatuksen ja perheasiain toimikunta myöntää kirkon lapsi- ja nuorisotyön ansiomerkkejä tunnustukseksi yksikön edustamilla työaloilla suoritetusta toiminnasta. Sääntöjen 3 § määrittelee tarkemmin myöntämisperusteen.

Ansiomerkki myönnetään hiippakunnan, seurakunnan, järjestön tai muun yhteisön anomuksesta.

Ansiomerkin lisäksi saajalle annetaan kunniakirja.

Ansiomerkin hinta on 170 e.

Kirkon lapsi- ja nuorisotyön ansiomerkki on hopeaa ja siihen on upotettu pieni timantti. Merkin on suunnitellut Kalevala Koru Oy:n pääsuunnittelija Kirsti Doukas:

"Labyrintin ajatuksessa tärkeintä on matka. Labyrintin monimuotoisessa kuviossa näkyy elämän kauneus ja rosoisuus. Kuvion rajaus on tehty niin, että kuva saa useita eri merkitystasoja. Siinä voi nähdä puun, jonka oksat taipuvat valoa kohti tai linnun, joka lehahtaa lentoon. Suunta kuviossa on ylöspäin kohti valoa, pelastusta. Kuvion keskustaan piirtyy tyylitelty risti.

Labyrinttiaiheen toteutuksessa olen ajatellut kontekstia, jossa merkki annetaan; merkin saajat ovat kasvatus– ja nuorisotyön ansioituneita tekijöitä. Toteutustapa on lähtökohtaisesti tuore ja nuorekas. Metallin pinnan värjäys osittain mustaksi korostaa labyrintin viivaa ja tekee merkistä graafisen."

Kirkon kasvatuksen ja perheasiain toimikunnan seuraava kokous on 28.10.2015. Tässä kokouksessa käsiteltäväksi haluttavat anomukset oltava Kirkkohallituksessa viimeistään 12.10.2015. 

>> Ansiomerkin säännöt

>> Ansiomerkin hakulomake


Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/kasvatuksen_ansiomerkki

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta Palaute sivun ylläpitäjälle