Maaseutu

Ajankohtaista kirkon maaseututyöstä

Piispat ja kirkon maaseututoimikunta ilmaisevat huolen maataloustuottajien asemasta

Kannanotto 10.3.2016

Tuenilmaus maataloustuottajien tilanteessa 10.3.2016.pdf

Leipäsunnuntain rukous10.3.2016.pdf

Pressinfo_lantbruk_sve_090316.pdf

Kirkon maaseutulinjaukset 2015
Lähiseurakunta - kirkon henki ja elämä

Kirkko on huolissaan viljelijöiden velkataakasta
Maaseudun Tulevaisuus 23.5.2015

Kirkon maaseututoimikunnan kokoonpano 2012-2016

Kirkkohallitus vetosi toukokuussa EU:n Leader-rahoitukseen liittyviin toimintaryhmiin, että ne kutsuisivat alueen seurakunnat mukaan yhteistyöhön.

Vetoomus EUn Leader-rahoitus

Kirkon maaseututoimikunta on kokouksissaan käynyt kuulumiskierroksen: Mitä eri puolilla Suomen maaseutua tapahtuu.

Toimikauden  päätteeksi toimikunta kokosi puheensa teemoittain. Ne ovat nyt luettavissa oheisen linkin kautta. Koonnos antaa kiinnostavan ikkunan maaseudun kehitykseen neljän vuoden aikana.

Näin puheli kirkon maaseututoimikunta vuosina 2008-2011

Mikkelin, Oulun, Turun, Kuopion ja Lapuan hiippakunnat ovat järjestäneet maaseutuseminaarin yhdessä kirkon maaseututoimikunnan kanssa. Seminaarin teema on muotoutunut kunkin hiippakunnan kiinnostuksen mukaan. Seminaarien tarkoituksena on ollut kerätä yhteen kunkin teeman ympärille erilaisia toimijoita. Tässä on onnistuttu ja seminaareissa on käyty kiinnostavia keskusteluita.

Hiippakuntien maaseutuseminaarit

Kirkon maaseututoimikunta kävi 4.10.2010 vilkkaan ja perinpohjaisen keskustelun kirkon ja harvaanasutun maaseudun nykyisestä suhteesta ja tulevaisuuden haasteista.

Mietteisiin voi tutustua oheisessa liitteessä.

Maaseututoimikunnan terveiset