Maahanmuuttajat työelämässä ja työllistymisen tuki

Maahanmuuttajataustainen työntekijä on viesti seurakunnan jäsenille, työyhteisölle sekä maahanmuuttajaväestölle: me emme hyväksy syrjintää. Maahanmuuttajien kieli- ja kulttuuriosaaminen auttaa seurakuntaa sen tehtävässä. Kaikilla työaloilla tarvitaan monikulttuurista tietotaitoa.

Paitsi suoraan työllistämällä, seurakunnalla on paljon keinoja tukea maahanmuuttajia kohti työelämää ja näin edistää yhteiskunnan yhdenvertaisuutta.

Maahanmuuttajien tilanne työmarkkinoilla on vaikeampi kuin kantasuomalaisten. Ulkomaalaisten työttömyysprosentti on noin kolminkertainen verrattuna Suomen kansalaisiin. Taloudellisen taantuman aikana juuri maahanmuuttajien työttömyys kasvaa ensimmäiseksi.

Maahanmuuttajista yli puolet on kristittyjä. Useimmat tulevat kirkoista, joiden toiminta perustuu seurakuntalaisten aktiivisuuteen ja vastuuseen. Työ tai harjoittelu on monelle mahdollisuus toteuttaa kutsumustaan seurakunnan hyväksi.

Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/monikulttuurisuus/tyo