Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Valmiussuunnittelu seurakunnassa

Suunnittelun tarkoitus

Seurakuntien varautumisen perustana on kirkkolain säännös (1 luvun 2 §) kirkon tehtävästä julistaa Jumalan sanaa ja jakaa sakramentteja sekä toimia kristillisen sanoman levittämiseksi ja lähimmäisenrakkauden toteuttamiseksi. Seurakunnan työntekijät tukevat työssään erilaisiin äkillisiiin kriisitilanteisiin joutuneita lähimmäisiä esimerkiksi suuronnettomuuden järkyttäessä tai yksittäistä ihmistä hänen surussaan.

Valmiussuunnittelulla turvataan organisaation toiminta ja erityisesti sen perustehtävän hoitaminen kaikissa oloissa. Seurakuntien ja kokonaiskirkon tehtävän toteuttaminen korostuu yhteiskunnan laajoissa häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Näihin tilanteisiin varaudutaan suunnittelemalla, miten toiminta parhaiten hoidetaan erilaisissa poikkeusoloissa. Valmiussuunnitelmia myös päivitetään säännöllisesti.

Seurakuntien keskinäinen yhteistyö valmiussuunnittelussa on entisestään korostunut. Sillä voidaan varmistaa voimavarojen tarkoituksenmukainen ja joustava käyttö. Seurakunnat toimivat myös tiiviissä yhteistyössä alueensa kunnan viranomaisten kanssa.


Valmiussuunnitteluohjeet

Seurakunnan valmiussuunnitelman laatimisohje 2013

Henkisen huollon toimitaohje seurakunnille

Seurakuntatoiminnan turvallisuusohjeet 2007
Tämän sivun lyhytosoite:

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Lähettämällä palautteen hyväksyn tietojeni käsittelyn Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute