Paikallinen verkostoyhteistyö

Maahanmuuttajatyössä on tarkoituksenmukaista toimia yhteistyössä muiden kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen, kansalaisjärjestöjen, oppilaitosten sekä kuntien ja valtion viranomaisten kanssa.

Yhteistyöverkostoissa seurakuntien ensisijainen tehtävä on maahanmuuttajien henkisen ja hengellisen hyvinvoinnin tukeminen. Verkostoyhteistyö mahdollistaa resurssien jakamisen ja alueen väestön tarpeisiin vastaamisen. Seurakuntaa voidaan kunnan taholta myös pyytää organisoimaan jotain tiettyä palvelua maahanmuuttajille. On tärkeä, että se työ, mitä seurakunta tekee maahanmuuttajen parissa, nousee seurakunnan toiminta-ajatuksesta ja perustehtävästä.

Seurakunnan toimintatavat sopivat hyvin kotoutumisen tukemiseen.

Katso lisää: