Ekumeenisuus seurakunnassa

Enemmistö Suomeen muutavista on kristittyjä. Useimmat heistä eivät kuitenkaan ole luterilaisia taustaltaan. Tästä johtuen seurakunnan työ kristittyjen maahanmuuttajien parissa on väistämättä ekumeenista yhteyttä, jossa erilaiset hartauden mallit ja perinteet kohtaavat.

Seurakunnan on tärkeää rakentaa yhteyttä alueen muihin kirkkokuntiin ja huolehtia ekumeenisten perlisääntöjen noudattamisesta. Avoimuus, tiedottaminen, neuvottelu ja yhteistyö lisäävät keskinäistä luottamusta.

Uskonyhteys ja ekumeeninen vieraanvaraisuus: Kirkon monikulttuurisen työn mietteitä ev.lut. kirkon ekumeenisen strategian äärellä

Uskonyhteys ja vieraanvaraisuus.ppt

Vieraanvaraisuus -korttia voi tilata Kirkkohallituksen julkaisumyynnistä. Kortti on maksuton.

Vieraanvaraisuuskortti

Kirkkojen välinen yhteistyö

Luterilainen kirkko tekee tiivistä yhteistyötä Suomen ekumeenisen neuvoston kanssa. Vuosittain järjestetään yhteisiä seminaareja ja neuvotteluja. SEN:n kautta kirkkojen ääni saa laajemman pohjan niissä tarpeissa, jotka liittyvät yhteiskuntaan ja valtiovaltaan vaikuttamiseen siirtolaisia ja pakolaisia koskevissa asioissa.