Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Ekumeenisuus seurakunnassa

Enemmistö Suomeen muutavista on kristittyjä. Useimmat heistä eivät kuitenkaan ole luterilaisia taustaltaan. Tästä johtuen seurakunnan työ kristittyjen maahanmuuttajien parissa on väistämättä ekumeenista yhteyttä, jossa erilaiset hartauden mallit ja perinteet kohtaavat.

Seurakunnan on tärkeää rakentaa yhteyttä alueen muihin kirkkokuntiin ja huolehtia ekumeenisten perlisääntöjen noudattamisesta. Avoimuus, tiedottaminen, neuvottelu ja yhteistyö lisäävät keskinäistä luottamusta.

Uskonyhteys ja ekumeeninen vieraanvaraisuus: Kirkon monikulttuurisen työn mietteitä ev.lut. kirkon ekumeenisen strategian äärellä

Uskonyhteys ja vieraanvaraisuus.ppt

Vieraanvaraisuus -korttia voi tilata Kirkkohallituksen julkaisumyynnistä. Kortti on maksuton.

Vieraanvaraisuuskortti

Kirkkojen välinen yhteistyö

Luterilainen kirkko tekee tiivistä yhteistyötä Suomen ekumeenisen neuvoston kanssa. Vuosittain järjestetään yhteisiä seminaareja ja neuvotteluja. SEN:n kautta kirkkojen ääni saa laajemman pohjan niissä tarpeissa, jotka liittyvät yhteiskuntaan ja valtiovaltaan vaikuttamiseen siirtolaisia ja pakolaisia koskevissa asioissa.Tämän sivun lyhytosoite:

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Lähettämällä palautteen hyväksyn tietojeni käsittelyn Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute