Merkkivuosi maailmalla

Reformaation merkkivuotta vietetään maailmanlaajuisesti. Tälle sivulle kootaan linkkejä merkkivuoden vietosta muualla kuin Suomessa.

Tapahtumia

24.-26.2.2017 Upsalassa pidettävien Ruotsin kirkon teologiapäivien teemat nousevat reformaatiosta. Ilmoittautua voi 11.1.2017 saakka.

European Roadmap -kiertue kiertää Euroopan reformaatiokaupunkeja. Turussa vieraillaan 14.-16.3.2017. Kiertue päättyy Wittenbergiin 20.5.2017.

Wittenbergissä Saksassa järjestetään 20.5. - 10.9.2017 Reformaation maailmannäyttely.

Reformaatiovuoden Kirchentag pidetään Berliinissä.

Västeråsissa Ruotsissa järjestetään 2.-4.6.2017 Världens fest merkkivuoden hengessä. Tutustu tapahtumaan.

Suomi 100 maailmalla

Sivustoja

Saksassa vietetään kokonaista Luther-vuosikymmentä, joka huipentuu vuonna 2017.

Wittenbergin kaupunki on keskeinen toimija merkkivuoden vietossa.

Luterilaisen maailmanliiton merkkivuoden suunnitelmista

Euroopan Protestanttisten Kirkkojen Yhteisö pitää yllä eurooppalaisten reformaation kaupunkien verkostoa. Suomesta mukana on Turku.

The United Reformed Church on julkaissut merkkivuoteen orientoivan tekstin.

Merkkivuosisivustoja:

Norja

Puola

Ruotsi

Sveitsi

Tanska

Unkari

The Evangelical Lutheran Church in America (USA)

Edelliset uutiset