Suomen saavutettavin kirkko

Missä Suomessa on sellainen kirkko, jonne pääsee hyvin, jossa kuuluu puhe ja musiikki, jossa ei ole pylväitä tai muita näköesteitä, missä otetaan huomioon monenlaisten ihmisten tarpeet, että jokainen voi olla olla mukana ja osallisena seurakunnassa.

Radio Dei järjestää yhteistyössä kirkkohallituksen ja kirkon vammaistyön neuvottelukunnan kanssa kesäkisan, jossa etsitään Suomen saavutettavinta kirkkoa. Kirkon vammaistyön neuvottelukunnan valitsemat kirkot esitellään kesän aikana.

Huhti-toukokuun aikana voit ehdottaa kisaan omaa ehdokastasi. Mikä kirkko on sellainen kirkko, joka on monilla kriteereillä Suomen saavutettavin kirkko? Voit ehdottaa kirkkoa aikavälillä 16.4.2016–16.5.2016 osoitteessa saavutettavinkirkko(at)radiodei.fi tai osoitteeseen katri.suhonen(at)evl.fi.

Tämän kilpailun tavoitteena on nostaa esille saavutettavuuteen liittyviä asioita kirkoissa.

Suomen saavutettavin kirkko -ohjelman jaksot

Suomen saavutettavin kirkko -radio-ohjelman kaikki jaksot ovat ladattavissa alla olevista linkeistä.

Aloitusjakso: Suomen saavutettavin kirkko - Mistä onkaan kyse? (Tuomo Burman, Harri Leivo ja Katri Suhonen)

Joensuu: Viittomakielinen kirkko (Tuula Mertanen, Tuomo Käyhkö, Tuomo Burman ja Katri Suhonen)

Mikkeli: Tekstitetty jumalanpalvelus (Riitta Kuusi, Anne Pöyry, Kimmo Hällback ja Tuomo Burman)

Tampere: Fyysinen saavutettavuus (Amu Urhonen, Sari Laakso, Katri Suhonen ja Tuomo Bruman)