Merkityksellinen vapaaehtoistoiminta

Seurakunnan jäsenet on kutsuttu harjoittamaan diakoniaa. Diakonia ei ole siis vain diakoniatyöntekijöiden vastuulla vaan koko seurakunnan, seurakuntalaisten ja työntekijöiden, tapa olla ja elää.

Aikaansa ja osaamistaan yhteiseksi hyväksi antavat ihmiset mahdollistavat rikkaan seurakuntaelämän. Parhaimmillaan seurakunta on merkityksellisen toiminnan foorumi, jossa eri-ikäiset ja eri elämäntilanteissa elävät kokevat voivansa tehdä hyvää sekä olla osaavia, tarpeellisia ja arvostettuja toimijoita.

Vapaaehtoistoiminta edellyttää tukea, varustamista ja ohjaamista. Työntekijöitä ja vapaaehtoistoimijoita onkin hyvä kouluttaa tässä pitkäjänteisesti ja kattavasti.