Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Kirkon keskusrahaston rahoittamat kuntoutuskurssit

Katso Varhaiskuntoutuksen esitteemme.

Kuntoutukseen haetaan kirkon omalla Varhaiskuntoutushakemus -lomakkeella sekä työterveyslääkärin kirjoittamalla B-lääkärinlausunnolla.

Hakemukset lähetetään osoitteeseen:

Haapaniemen kuntoutustyöryhmä
PL 160

60101 Seinäjoki

Lisätietoja: kuntoutussihteeri Pirkko Noponen, puh. 020 763 0928

Mikä on Varhaiskuntoutuskurssi?

Varhaiskuntoutuskurssi on valtakunnallinen ns. sekaryhmä/10 henkeä.

Kuntoutus on tarkoitettu työikäisille, joiden työ- ja toimintakyky on alentunut ja joilla on vajaakuntoisuutta ennakoivia oireita.

Varhaiskuntoutuskurssien tavoitteena on työ- ja toimintakyvyn pitkäaikainen edistäminen, fyysisen kunnon kohentaminen sekä liikunnan omaksuminen osaksi elämäntapaa. Stressinhallintakeinojen ja rentoutumisen oppiminen, spiritualiteetin sekä sosiaalisen ja psyykkisen toimintakyvyn vahvistaminen.

Mikä on varhaiskuntoutuskurssi senioreille?

Varhaiskuntoutuskurssi senioreille on valtakunnallinen ns. sekaryhmä/10 henkeä.

Kuntoutus on räätälöity ikäryhmälle 57–65 vuotta. Kuntoutuksen jälkeen, ennen eläkeikää edellytetään 1 vuoden työssä oloa.

Senioreille suunnatun varhaiskuntoutuskurssin tavoitteena on vahvistaa ikääntyvän työntekijän mahdollisuuksia jatkaa työssään eläkeikään asti kohentamalla hänen fyysistä kuntoaan ja auttamalla häntä omaksumaan liikunta osaksi elämäntapaa. lisäksi kurssin tavoitteena on ravitsemuksen, unen, palautumisen ja rentoutumisen merkityksen ymmärtäminen osana työssä jaksamista. Tärkeää on myös oman spiritualiteetin vahvistaminen sekä iän ja kokemuksen antamien vahvuuksien löytäminen työhön ja työssä jaksamiseen ja omaan elämään.


Tämän sivun lyhytosoite:

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Lähettämällä palautteen hyväksyn tietojeni käsittelyn Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute