Kirkon asiakirjahallinto ja arkisto

Kirkon arkistot ovat kirkon asiakirjallista kulttuuriperintöä, joka kertoo kirkon vuosisataisesta historiasta osana suomalaista elämää.

Kirkonkirjat muodostavat Suomen vanhimman yhä karttuvan arkistosarjan, maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisen arkistokokonaisuuden.

Seurakunnan, tuomiokapitulin ja kirkkohallituksen asiakirjahallinnon ja arkistotoimen tehtävä on kehittää asiakirjahallintoa ja varmistaa kirkollisten asiakirjojen käytettävyys ja säilyminen, huolehtia asiakirjoihin liittyvästä tietopalvelusta, määritellä asiakirjojen säilytysarvo ja hävittää tarpeeton aineisto tietosuoja huomioon ottaen.

Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/asiakirjahallinto