Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

TyönantajalleNyt kannattaa ilmoittautua keväiseen kehittämispläjäykseen

Kirteko-verkostotapaaminen 4.5. Kirkon talossa, Helsingissä

Tervetuloa mukaan kirkkoherrat ja talousjohto, esimiehet ja henkilöstöasioiden asiantuntijat sekä henkilöstöä edustavat luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut! Tulkaa koko joukolla!

Ilmoittautuminen on päättynyt

Tutustu: Ohjelma

Iltapäivän tekojen torilla voit liittyä mukaan kahden toripöydän työskentelyyn. Varmista paikkasi itseäsi kiinnostavissa pöydissä ilmoittautumisen yhteydessä, ks. toripöytien teemat.

Ohjelmassa mukana:

Tapio Luoma Vuokko PiekkalaArja LusaPaula AaltonenTuula Kiander

Kohtaamisen kirkko - strategiatyötä johtanut piispa Tapio Luoma, Espoon hiippakunta
ja kirkon pääsopijaosapuolet
työmarkkinajohtaja Vuokko Piekkala, Kirkon työmarkkinalaitos
toiminnanjohtaja Arja Lusa, Juko/KNT
toiminnanjohtaja Paula Aaltonen, Kirkon alat
työyhteisökehittäjä Tuula Kiander, Kirkon alan unioni/JHL


KiT:llä uusi palvelunumero

Kirkkohallituksen puhelinvaihde on siirtynyt uuteen vaihdepalveluun. Tämä on mahdollistanut sen, että Kirkon työmarkkinalaitos on saanut käyttöönsä oman vaihdenumeron. Tähän numeroon tulevat puhelut menevät vaihdepalveluun, josta puhelu ohjataan eteenpäin vapaana olevalle KiT:n asiantuntijalle.

Suosittelemme käyttämään uutta vaihdenumeroa henkilökohtaisten numeroiden asemasta, koska henkilökohtaiseen numeroon soitettaessa puhelu ei siirry vaihteeseen vaan vastaajaan. Vaihdepalvelusta soittaja saa tiedon siitä, milloin soittohetkellä varatut asiantuntijat ovat tavoitettavissa ja sieltä puhelu voidaan myös yhdistää vapaana olevalle asiantuntijalle.

Uusi vaihdenumeromme on 09-1802 442.

Keskusjärjestöt: Oppisopimuskoulutusta uudistetaan – koulutussopimuksesta oppisopimuksen rinnalle ei-työsuhteinen koulutusmuoto

Kirkon sektorille neuvottelutulos tyka-sopimuksesta

Kirkon sektorilla on 14.12.2015 saavutettu neuvottelutulos työllisyys- ja kasvusopimuksen toteuttamisesta. Sopimuskorotukset toteutetaan yleiskorotuksena 1.2.2016 lukien siten, että yleisessä palkkausjärjestelmässä korotus on 14,41 euroa, kuitenkin vähintään 0,43 %. Ylimmän johdon palkkausjärjestelmässä peruspalkkoja tarkistetaan 16 eurolla, kuitenkin vähintään 0,43 %:lla sekä nuorten ja oppisopimuskoulutukseen otettavien työntekijöiden palkkoja 16 eurolla, kuitenkin vähintään 0,43 %:lla. Tuntipalkkoja tarkistetaan 10 sentillä 1.2.2016 lukien.

Keskusjärjestöjen linjaukset pitkäaikaistyöttömyyden ehkäisemiseksi

Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat huolestuneina seuranneet pitkäaikaistyöttömyyden lisääntymistä. Keskusjärjestöt katsovat, että TE-toimistot voisivat torjua työttömyyden pitkittymistä nykyisillä resursseilla tehokkaamminkin.

Lue lehdistötiedote

Työhyvinvoinnin ja työkyvyn strateginen johtaminen pisimmällä suurissa seurakunnissa

Suomen ev.-lut. kirkon seurakunnissa varsinaiset henkilöstöstrategiat tai -ohjelmat ovat vielä harvinaisia. Henkilöstönäkökulma on kuitenkin huomioitu seurakuntien muussa strategiassa. Tämä käy ilmi Kevan Suomen ev.-lut. kirkon seurakuntien työnantajille tekemästä työhyvinvoinnin johtamisen tilaa selvittävästä kyselystä.

Lue lisää

Kirkon työhyvinvoinnin johtaminen ja työterveysyhteistyö -kyselyn tulokset

Työmarkkinakeskusjärjestöt päivittivät tasa-arvosuunnittelun tarkistuslistan

Työntekijä- ja työnantajakeskusjärjestöt ovat päivittäneet työpaikan tasa-arvosuunnittelun tarkistuslistan ja kannustavat työpaikkoja päivittämään tasa-arvosuunnitelmat ajan tasalle.

Lue lisää

Tasa-arvosuunnittelun tarkistuslista

Sano kyllä! -kampanja kannustaa työelämän uudistamiseen

Työelämän kehittämiseen kannustava Sano kyllä! -kampanja on käynnistynyt.

Sanokyllä.fi -sivustolla muistutetaan, että jokainen voi vaikuttaa oman työnsä kehittämiseen – unohtamatta kuitenkaan koko työyhteisön merkitystä muutoksen mahdollistajana. Sivustolta löytyy myös leikkimielinen ”Millainen työelämän uudistaja olet?” -testi.

Lisätietoja verkossa: www.tyoelama2020.fi
Kampanja verkossa: www.sanokyllä.fi
Twitter: @Tyoelama2020, #sanokyllä

Työmarkkinakeskusjärjestöjen uusi suositus ohjeistaa ehkäisemään päihdeongelmat ajoissa

Alkoholin ja muiden päihteiden käytön aiheuttamat haitat työpaikoilla ovat merkittäviä. Ne ilmenevät terveysongelmina, poissaoloina, työtehon ja työn laadun heikkenemisenä, työyhteisöongelmina, työturvallisuuspuutteina ja työtapaturmina sekä pysyvinä terveyden ja työkyvyn menetyksinä.

Lue lisää

Suositus päihdeongelmien ennaltaehkäisystä, päihdeasioiden käsittelystä ja hoitoonohjauksesta työpaikoilla


Kirkon työmarkkinalaitoksen yhteystiedot

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki

Postiosoite:
Kirkon työmarkkinalaitos
PL 210
00131 Helsinki

Puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet

Olemme uudistaneet neuvontapalveluidemme toimintatapoja. Keskitämme kaikki seurakuntien neuvontaa koskevat sähköpostipalvelut yhteiseen osoitteeseen, mikä mahdollistaa sen, että kysymykseen vastataan mahdollisimman pian. Tästä syystä toivomme teidän käyttävän sähköpostiosoitetta kit(at)evl.fi.


Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/kit

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta Palaute sivun ylläpitäjälle