Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Kirkon koulutuksissa on keskeistä työn ja ammattitaidon kehittäminen – Koulutuskalenteri 2018 julkaistu

18.08.2017Koulutus
.Kuva: Allan Pyykkö

Tulevaisuuden olennaisimmat osaamistarpeet liittyvät kirkon työssä substanssiosaamiseen, vuorovaikutustaitoihin, kontekstin lukutaitoon sekä toiminnan uudelleen arviointiin. Kirkon henkilöstökoulutus vuodelle 2018 pyrkii vastaamaan havaittuihin osaamistarpeisiin ja antaa osallistujille välineitä tulevaisuuden työhön.

Kirkon koulutuskeskukselle on kirkossa annettu vastuu kirkon erityiskoulutusten kokonaisuudesta ja pastoraalitutkinnon kuudesta opintokokonaisuudesta.

Koulutukset koettu erityisen hyödyllisinä

Kirkon erityiskoulutuksissa on keskeistä työn ja ammattitaidon kehittäminen seurakuntatyön kontekstissa. Erityiskoulutukset ovat johtamisen, työnohjauksen ja organisaatiokonsultoinnin koulutuksia sekä kirkon tehtäviin painottuvia erityiskoulutuksia, kuten diakoniaan, kasvatukseen, jumalanpalveluelämään, musiikkiin, raamattuteologiaan ja sielunhoitoon. Näihin koulutuksiin sisältyy seurakuntatyötä koskevia ja ammattitaitoa syventäviä kehittämistehtäviä ja -hankkeita.

Kirkon koulutuskeskuksen erityiskoulutuksiin osallistujat ovat palautteen mukaan pitäneet koulutuksia erityisen hyödyllisinä mm. omassa ammatillisessa kehittymisessä (4.3), tulevaisuuden muutos- ja murrostilanteissa (4.1), työyhteisön kannalta (4.1) sekä itsetuntemuksen syvenemisessä (4.1). Viime vuonna koulutuksille annettiin yleisarvosana 4.0 (maks. 5). (KK:n erityiskoulutusten palautekysely 2016)

Koulutuksesta voimavaroja seurakuntatyön kehittämiseen

Kirkon henkilöstökoulutuskalenteri on julkaistu vuodelle 2018 Sakastissa. Koulutuskalenteri 2018 antaa työnantajalle runsaasti mahdollisuuksia henkilöstön voimavarojen kehittämiseen. Koulutuskalenterissa on joukko Kirkon koulutuskeskuksen järjestämiä erityiskoulutuksia.

Tarjontaa on Kirkon koulutuskeskuksen ja Kirkkohallituksen koulutusten lisäksi niin hiippakunnilta, kouluttavilta laitoksilta kuin järjestöiltä. Koulutuskalenteriin sisältyy vuonna 2018 Kirkkohallituksen ja hiippakuntien järjestämät verkostotapaamiset (ent. nimeltä neuvottelupäivät).

Kalenteri löytyy Kirkkohallituksen verkkopalvelu Sakastista, sakasti.evl.fi/koulutus ja sakasti.evl.fi ja seuraavista linkeistä

Kirkon koulutuskeskuksen koulutustarjonta 2018

Kirkon henkilöstökoulutuskalenteri 2018

Valtakunnalliset ja hiippakunnalliset verkostotapaamiset 2018

Lisätietoa: koulutussuunnittelija Eeva Salo-Kopperi eeva.salo-kopperi@evl.fi, p. 0400 844 828, Kirkon koulutuskeskusTämän sivun lyhytosoite:

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Lähettämällä palautteen hyväksyn tietojeni käsittelyn Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute