Kirkon eläkerahasto on sitoutunut vastuulliseen sijoittamiseen

Vastuullisen sijoittamisen avulla varmistetaan sijoituksille hyvä tuotto sekä hallitaan sijoitusriskejä tehokkaasti. Kirkon eläkerahasto haluaa kaikessa sijoitustoiminnassaan ottaa huomioon ESG-näkökohdat eli ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyvät asiat.

Eläkerahasto haluaa aktiivisesti olla mukana lisäämässä tietoisuutta vastuullisesta sijoittamisesta toimimalla avoimesti, jakamalla tietoa eri foorumeissa ja tekemällä yhteistyötä muiden sijoittajien kanssa.

Vastuullisen sijoittamisen ohjeiden tarkoituksena on luoda käytännönläheisemmät suuntaviivat eläkerahaston vastuulliselle sijoitustoiminnalle sekä selkeämmin avata eläkerahaston odotuksia omaisuudenhoitajille ja yrityksille.

Eläkerahasto keskittyy erityisesti vastuullisesti toimivien sijoituskohteiden suosimiseen ja yritysten toimintatapoihin vaikuttamiseen. Omaisuudenhoitajavalinta ja yhteistyön kehittäminen on keskeinen osa eläkerahaston vastuullista sijoitustoimintaa.

Lisätietoja:

Kirkon eläkerahaston ilmastonmuutosstrategia

Kirkon eläkerahaston vastuullisen sijoittamisen ohjeet

Eläkerahaston vastuullisen sijoittamisen toimintakertomus 2016

Church Pension Fund's Guidelines for Responsible Investing