SuomiAreenan Muutosterassin työelämän tulevaisuus –päivän satoa

12.07.2017Työnantajalle

”Muutos on kasvua, mutta jos juuri ei voi hyvin, kasvi kuolee.”: sanottiin yhdessä kasvamaan istutetussa toiveessa. Työelämän muutos oli monen muutosterassilla vierailevan huulilla. Miten kasvatamme juuret, joiden varassa kasvaa ja muuttua? Annettujen muutostoiveiden joukosta nousi pääteemoiksi johtamisen kehittäminen, luottamuksen ja tasa-arvon lisääminen ja nuorten mahdollisuuksien parantaminen työelämässä. Paljon toivottiin myös joustoa työelämään. Työelämän tulisi joustaa ikävaiheiden ja elämäntilanteiden mukaan. Toivottiin palkkatyön, yrittämisen, perhe- ym. muiden tukien sujuvampaa yhdistämistä. Työelämään toivottiin reiluutta. Työelämän toivottiin olevan avoimempi ja rekrytointien vähemmän konservatiivisia. Erilaisten ihmisten, mm. maahanmuuttajien, työelämään pääsyä pitäisi helpottaa. Huomautettiin myös, että tulevaisuuteen on varauduttava. On opeteltava uusia asioita ja kouluttauduttava.

SuomiAreena2017

Työhyvinvointi nostettiin tärkeäksi teemaksi. Toivottiin, että johto ottaisi työhyvinvoinnin kysymykset tosissaan. Jokaisen tulee myös ottaa vastuuta työyhteisön hyvinvoinnista. Toivottiin huolenpitoa ja positiivista asennetta, työn iloa. Mitä jos hymyilisimme enemmän? Mitä jos etsisimme päivittäin työssämme yhden asian, josta iloita?

SuomiAreena2017

Porin SuomiAreenalla toteutettiin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja Suomi100-hankkeen Muutosterassi. Siellä jokainen sai istuttaa muutostoiveen siitä, kuinka Suomesta saataisiin entistäkin parempi maa. Avajaispäivänä keskityttiin kyselemään työelämän tulevaisuuteen liittyviä toiveita ja ideoita. Niitä käsiteltiin asiantuntijoiden Ratkaisupajassa eli pyöreän pöydän keskustelussa. Kysymyksenä Ratkaisupajassa oli, miten suomalaisesta työelämästä saataisiin Euroopan paras. Ratkaisupajassa olivat keskustelemassa Espoon piispa Tapio Luoman puheenjohdolla johtava asiantuntija Tuomo Alasoini (Tekes), johtaja Antti Palola (STTK), johtaja Veli-Matti Lamppu (Suomen Yrittäjät) sekä työmarkkinajohtaja Vuokko Piekkala (Kirkon työmarkkinalaitos). Päivän satoa pohtivat vielä Key note-keskustelussa ministeri Jari Lindström ja Espoon piispa Tapio Luoma pastori Kaisa Karirannan haastattelemana.

Lue kaikki muutostoiveet Twitteristä #muutosterassi

Ministeri Lindström ja piispa Luoma SuomiAreenalla: Relaa ja innostu työelämästä

STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan tunnelmia muutosterassilla