Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Lähetyskirkon risti

Suomen Lähetysseuran Lähetyskirkkoa hallitsee alttarin yläpuolelle asetettu risti. Risti on tyhjä – se siis muistuttaa sekä Kristuksen kärsimyksestä että ylösnousemuksesta. Kirkkoon tuleva voi kuitenkin helposti todeta, ettei ristiä ole tehty suomalaisesta puusta.

Lähetyskirkon risti on namibialaista punapuuta ja se on tullut Suomeen lähetystyöntekijöiden matka-arkkuna v. 1958. Risti tehtiin tuosta matka-arkusta ja Lähetyskirkon alttarimaalaus vastavuoroisesti lähetettiin Namibiaan. Jo yli puolensadan vuoden ajan Lähetyskirkon ristin edessä on polvistuttu ottamaan vastaan ehtoollista ja rukoilemaan maailman kaikkien ihmisten puolesta. Sen edestä on myös lähdetty kaikkeen maailmaan.

Lähetyskirkon risti on kirkkomme lähetysristi. Se muistuttaa evankeliumin sanoman liikkelle lähettävästä merkityksestä kirkon elämässä. Lähetyskirkon risti kertoo myös pitkäaikaisesta kumppanuudesta, joka syntyi lähetystyön seurauksena suomalaisten ja namibialaisten välille.

Seppo Rissanen

Suomen Lähetysseuran johtaja


Tämän sivun lyhytosoite:

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Lähettämällä palautteen hyväksyn tietojeni käsittelyn Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute