Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Kirkon työmarkkinalaitos

Evankelis-luterilaisen kirkon työnantajan edunvalvontaa työmarkkina-asioissa hoitava viranomainen on Kirkon työmarkkinalaitos.

Sen tehtävänä on evankelis-luterilaisen kirkon työnantajayksiköiden puolesta neuvotella ja sopia niiden palveluksessa olevien viranhaltijoiden ja työntekijöiden palvelussuhteen ehdoista.

Työmarkkinalaitos huolehtii siitä, että palkkoja ja muita palvelussuhteen ehtoja koskevat sopimusratkaisut sopivat sekä kansantalouden että kirkon talouden ja toiminnan vaatimuksiin sekä että kirkko toimii työmarkkina-asioissa kaikin puolin ajanmukaisesti.

Kirkon työmarkkinalaitos on yksi Suomen työmarkkinoiden keskusorganisaatioista (ns. työmarkkinakeskusjärjestö). Se toimii siten toisaalta keskusjärjestötasolla kirkon edunvalvojana työmarkkina-asioissa sekä toisaalta ns. liittotasolla solmimalla alakohtaisia virka- ja työehtosopimuksia.

Kirkon työmarkkinalaitoksen valtuuskunta

Kirkon työmarkkinalaitoksen päättävä elin on sen valtuuskunta. Sen päätöksentekijöinä toimivat 11 kirkkohallituksen täysistunnon valitsemaa jäsentä, joilla kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Valinnan suorittavat ne täysistunnon jäsenet, jotka eivät ole kirkon tai seurakunnan virka- tai työsuhteessa.

Lisäksi valtuuskunnassa on läsnäolo- ja puheoikeus täysistunnon keskuudestaan valitsemalla edustajalla ja piispainkokouksen määräämällä piispalla.


Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/tyomarkkinalaitos

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Lähettämällä palautteen hyväksyn tietojeni käsittelyn Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute