Kirkon työmarkkinalaitos

Evankelis-luterilaisen kirkon työnantajan edunvalvontaa työmarkkina-asioissa hoitava viranomainen on vuoden 2006 alusta lähtien ollut Kirkon työmarkkinalaitos.

Sen tehtävänä on evankelis-luterilaisen kirkon työnantajayksiköiden puolesta neuvotella ja sopia niiden palveluksessa olevien viranhaltijoiden ja työntekijöiden palvelussuhteen ehdoista.

Työmarkkinalaitos huolehtii siitä, että palkkoja ja muita palvelussuhteen ehtoja koskevat sopimusratkaisut sopivat sekä kansantalouden että kirkon talouden ja toiminnan vaatimuksiin sekä että kirkko toimii työmarkkina-asioissa kaikin puolin ajanmukaisesti.

Kirkon työmarkkinalaitos on yksi Suomen työmarkkinoiden keskusorganisaatioista (ns. työmarkkinakeskusjärjestö). Se toimii siten toisaalta keskusjärjestötasolla kirkon edunvalvojana työmarkkina-asioissa sekä toisaalta ns. liittotasolla solmimalla alakohtaisia virka- ja työehtosopimuksia.

Kirkon työmarkkinalaitoksen valtuuskunta

Kirkon työmarkkinalaitoksen päättävä elin on sen valtuuskunta. Sen muodostaa 11 kirkolliskokouksen valitsemaa jäsentä, joilla kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Valinnan suorittavat ne kirkolliskokouksen edustajat, jotka eivät ole kirkon tai seurakunnan virka- tai työsuhteessa.

Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/tyomarkkinalaitos