Euroopan sielunhoidon konferenssi elokuussa 2017 Suomessa - Ilmoittautuminen alkanut

30.01.2017Koulutus

Maria Wolfram

Teos: Maria Wolfram

Euroopan sielunhoidon konferenssi järjestetään Kirkon koulutuskeskuksessa Järvenpäässä 23.-28.8.2017 teemalla Feeling Felt - Challenges for Pastoral Care and Counselling. Sillä viitataan eheyttävän auttamisen perimmäiseen mekanismiin. Tämän voi kiteyttää lauseeseen: Kaikki alkaa katseesta! Konferenssissa tutkitaan Euroopassa käynnissä olevaa syvää kulttuurimurrosta ja sen tuomia haasteita sielunhoidolle.

Ilmoittaudu kirkon henkilöstökoulutuskalenterissa tarjolla olevaan neuvottelupäivään tästä. Tutustu tarkemmin konferenssin ohjelmaan tästä.

Euroopan sielunhoidon ja pastoraalipsykologian konferenssi (European Council for Pastoral Care and Counselling, ECPCC) on osa maailmanlaajuista kirkkojen välistä, ekumeenista ja moniammatillista verkostoa.

Konferenssiin osallistuu Euroopan eri kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen edustajia. Kohderyhmänä on sielunhoitotyötä tekevät kirkkojen työntekijät, terapeutit, kouluttajat ja tutkijat. Joka neljäs vuosi järjestettävään konferenssiin osallistujia on ollut runsas sata noin viidestätoista maasta. Edellisen kerran Suomi toimi isäntänä vuonna 1985.  Ensi kesänä  järjestettävä konferenssi on ECPCC:n 13. yleiskokous.

Kuvataiteilija Maria Wolframin taideteokset tulkitsevat teemaa konferenssissa virittäen ja syventäen työskentelyjä.

Konferenssin esitelmöitsijät ovat Helsingin piispa Irja Askola (God´s most beautiful word is welcome), kirjailija-toimittaja ja Upsalan teologisen tiedekunnan kunniatohtori Lisbeth Gustafsson (Ecce Homo - Dialogue as theological practice), Kirkon ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen (Defining humanity in front of violence and terror) ja Leuvenin yliopiston professori, psykiatrian tohtori, psykoterapeutti Dirk De Wachter ('The concepts of care' - Philosophy of Emmanuel Levinas). Tarjolla on lisäksi 29 valinnaista pastoraaliteologiaan ja -psykologiaan liittyvää workshoppia tai tutkimusten esittelyjä.

Konferenssi on osa reformaation juhlavuoden tapahtumasarjaa.

Kokouksen paikallisina yhteistyökumppaneina ovat Kirkon koulutuskeskus, Itä-Suomen yliopisto, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Seurakuntaopisto, Helsingin yliopisto ja Suomen ekumeeninen neuvosto.

Lisätietoja: kouluttaja Sirkku Tukiainen sirkku.tukiainen@evl.fi ja hiippakuntasihteeri, ECPCC:n pääsihteeri Virva Nyback virva.nyback@evl.fi