Juha Meriläinen aloittanut arkkipiispan teologisena erityisavustajana

17.08.2017Viestintä

Juha Meriläisen henkilöstökuvaArkkipiispan teologisen erityisavustajana on 15.8.2017 aloittanut TT, dos. Juha Meriläinen. Hänen vastuualueinaan ovat kansainväliset, ekumeeniset ja uskontojenväliset kysymykset sekä arkkihiippakuntaa koskevat asiat. Meriläisen työsuhde on kaksivuotinen.

Meriläinen on työskennellyt aikaisemmin muun muassa seurakuntapastorina Jyväskylässä ja Helsingissä, tutkijana ja yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa sekä tuoreeltaan Kirkon tulevaisuuskomitean sihteerinä.

Tutkijana hänen erityisalojaan ovat erilaiset globaalin kirkkohistorian kysymykset, muun muassa ekumeenisen liikkeen historia, uskonnon ja politiikan suhde, Yhdysvaltain uskonnollisuus sekä siirtolaisten uskonnollinen identiteetti.

Arkkipiispan toisena teologisena erityisavustajana jatkaa Petri Merenlahti.

Meriläisen yhteystiedot:
juha.merilainen[at]evl.fi