Ystävyysseurakuntatyön visiointi kokosi seurakuntaväkeä Tampereelle

26.04.2018Maailmanlaaja kirkko
Ystävyysseurakuntapäivät

Valtakunnalliset Ystävyysseurakuntapäivät 2018 kokosivat n. 70 osallistujaa eri puolilta Suomea Tampereelle 5.-6.4.2018. Kalevan kirkon seurakuntasalissa järjestettyjen päivien teemana oli ”Kohtaava ystävyysseurakuntatoiminta”.

Ystävyysseurakuntapäivillä pohdittiin ryhmissä mm. sitä, mitä odotuksia, tarpeita ja tavoitteita ystävyysseurakuntatoiminnalle on tulevaisuudessa. Tampereen hiippakunnan seurakuntien edustajat esittelivät konkreettisia esimerkkejä hyväksi havaituista ystävyysseurakuntatoiminnan muodoista ja siitä, miten mm. nuoria saadaan innostettua mukaan toimintaan. Lisäksi Tarinateatteri Raakku johdatteli osallistujia kohtaavan ystävyysseurakuntatoiminnan teemaan improvisaation keinoin.

Torstai-iltana ohjelmassa oli yhteinen illanvietto Torpan kurssikeskuksessa yhdessäolon, iltapalan ja iltahartauden merkeissä. Illan kohokohtana oli livemusiikki, jota tarjoili taidokas RiNKI-yhtye (Jyrki ja Hanna Koivisto, Sanna Natunen ja Rauno Junkkari) sekä unkarilaiset stipendiaatit, teologian opiskelijat Anna ja Tamás Rosenberger.

Kohtaavan ystävyysseurakuntatoiminnan työkalupakkiin esite ja koulutusta

Ystävyysseurakuntapäivillä julkaistiin Kohtaavan ystävyysseurakuntatoiminnan yhteisiä suuntaviivoja koskeva esite, jonka seurakunnat voivat ottaa omaan käyttöönsä lisäämällä esitteeseen omaa ystävyysseurakuntatoimintaansa koskevat tiedot:

Ulkoasiain osasto tarjoaa myös kohtaavan ystävyysseurakuntatoiminnan koulutusta hiippakunnille ja seurakuntayhtymille.

sakasti.evl.f/ystavyysseurakunnat

Facebook-ryhmä: Ystävyysseurakuntatoiminta

Valtakunnalliset Ystävyysseurakuntapäivät on tarkoitus järjestää tästä lähtien kahden vuoden välein kussakin hiippakunnassa vuorotellen. Ystävyysseurakuntapäivät on suunnattu kaikille ystävyysseurakuntatoiminnassa mukana oleville, seurakuntien työntekijöille, luottamushenkilöille ja vapaaehtoisille.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Kirkkohallituksen ulkoasiain osasto yhteistyössä kulloinkin vuorossa olevan hiippakunnan kanssa ja tapahtuman sisältöä suunnitellaan yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

Joka toinen vuosi järjestettävillä Kirkkopäivillä järjestetään lisäksi lyhyempi ystävyysseurakuntatoimintaa koskeva tapahtuma osana Kirkkopäivien ohjelmaa. Seuraavat Kirkkopäivät järjestetään Jyväskylässä 17.-19.5.2019.

Lisätietoja ja koulutuspyynnöt:

Asiantuntija Ari Ojell, ari.ojell@evl.fi p. 050-3509 039