Avioliiton esteiden tutkinnan verkkopalvelu tulossa

19.06.2017Tietotekniikka

Loppuvuodesta 2017 alkaen avioliiton esteiden tutkinnan voi halutessaan hoitaa kirkon verkkopalvelussa. Kaikille Suomen ev.lut. kirkon jäsenille tarkoitettu avioliiton esteiden tutkinnan verkkopalvelu tehdään samaan tapaan kuin liitykirkkoon.fi. Tutkintaa pyytävä tunnistautuu, täyttää tutkintapyyntölomakkeen verkossa ja lähettää sen odottamaan toisen osapuolen vastaavaa pyyntöä. Kun molemmat kihlakumppanit ovat tehneet samansisältöisen tutkintapyynnön, tutkintapyyntö siirtyy seurakunnan työjonoon Kirjurissa, ja tutkinta voidaan tehdä.

Osana palvelua toteutetaan myös avioliittoaikomuksen ilmoittaminen. Tämä tehdään eri puolilla Suomea varsin eri tavoin, mutta projektissa pyritään löytämään tiedon julkistamisluvan kysymiselle yksinkertainen malli, joka vastaa seurakuntien erilaisia käytäntöjä.

Palvelulla halutaan vastata jäsenten odotuksiin sähköisestä asioinnista ja helpottaa seurakuntien työprosesseja. Palvelun tekniikan rakentaa CGI, joka toteutti myös liitykirkkoon.fi:n tekniikan. Loppuratkaisun on tarkoitus toimia paitsi omana palvelunaan myös mahdollisesti osana Lukkari-sivustoja. Palvelun sisällön suunnittelusta vastaa projektiryhmä, jossa on sekä seurakuntien että kirkkohallituksen edustajia.

Palvelun on tarkoitus olla seurakuntalaisten ja kaikkien seurakuntien käytössä vuoden 2017 lopussa. Palvelun käyttöönotto ja käyttö on seurakunnille maksutonta.

Lisätiedot projektipäällikkö Emilia Launonen, Vantaan seurakuntien keskusrekisteri: emilia.launonen@evl.fi