Työryhmä suunnittelee käytännön toteutuksen

Toiminnan kehittämistä varten kootaan työryhmä, joka suunnittelee käytännön toteutuksen ja sisällöt sekä määrittelee aikataulun. Työryhmä huolehtii myös siitä, että suunnitelmat toteutuvat käytännössä ja arvioi toimintaa.

Yksi työntekijä voi tehdä aloitteen vapaaehtoistoiminnasta. Vastuut on kuitenkin syytä jakaa tasapuolisesti. Avainhenkilöitä ovat esimerkiksi

• laitoksen edustajat: hoitajat, virikeohjaaja, sosiaalityöntekijä
  • potilaan omainen
  • kokenut vapaaehtoinen
  • seurakunnan diakoniatyöntekijä
  • sairaalasielunhoidon johtokunnan jäsen tai muu luottamushenkilö
  • vapaaehtoisjärjestön edustaja

Työryhmän ei tarvitse tehdä kaikkea itse. Käytännön toteutukseen voidaan kutsua myös muita toimijoita.

Ideointivaiheessa on hyödyllistä tutustua siihen, mitä muualla on tehty. Tutustumiskäynnit innostavat ja antavat virikkeitä, joita voi soveltaa omaan tilanteeseen sopiviksi. Tämän sivuston osiossa Ideoita ja ihmisiä on malleja ja toiminnan kuvauksia eri puolilta Suomea.

Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute