Lapset ja nuoret liikkumaan – ryhdy hiippakuntasi liikunta-agentiksi!

16.06.2017Kasvatus
Liikunta-agentiksi

Nuori kirkko ry ja Liikkuva seurakunta ideoivat ja uudistavat seurakuntien liikuntakasvatusta, jotta liikunnasta tulisi yhä kiinteämpi osa lasten ja nuorten arkea. Opetus- ja kulttuuriministeriön tukeman, syksyllä 2017 käynnistyvän Liikuntaa lapsen ja nuoren arkeen -hankkeen tavoitteena on kehittää liikunnallisia työkaluja lapsi- ja nuorisotyöhön.

Kaksivuotisessa hankkeessa kartoitetaan seurakuntien hyviä liikuntaratkaisuja, kehitetään uusia liikunta-aktiviteetteja ja lanseerataan uusi, liikuntaan ja pelillistämiseen pohjautuva kerho- ja leirityön malli.

Liikuntaa lapsen ja nuoren arkeen on osa Liikkuva seurakunta -toimintamallia. Hanketta koordinoi työryhmä, jonka puheenjohtajana toimii asiantuntija Mikko Mäkelä Kirkkohallituksesta.

Kiinnostuitko? Tule mukaan liikunta-agentiksi!

Nyt etsimme liikunnasta ja verkostoitumisesta kiinnostuneita kasvatusalan ammattilaisia toteuttamaan valtakunnallista tiedonkeruuta kanssamme.

Tehtävänäsi on kiertää hiippakuntasi seurakunnissa ja kartoittaa, tarjoavatko seurakunnat liikunnallista toimintaa, minkälaista liikuntaa seurakunnissa järjestetään ja kuinka systemaattista ja kasvatuksellista se on. Raportoit tutkimusreissuiltasi sujuvasti sosiaaliseen mediaan ja pääset mukaan myös laajempaan kehittämistyöhön.

Liikunta-agenttina saat tehtävästäsi ja mahdollisista matkakuluistasi korvauksen, joka on maksimissaan 2000 euroa vuodessa.

Liikunta-agenttiverkoston kokoajana toimii hankkeen koordinaattori Jukka Jylhä. Kysy lisää Jukalta tai lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi liikunta-agentiksi viimeistään 8.9.2017 osoitteeseen jukka.jylha@nuorikirkko.fi.

nuorikirkko.fi
liikkuvaseurakunta.fi