Kirkkolainsäädännön kodifiointi

Lausuntokierros ohitse

Kirkkohallituksessa on valmisteltu luonnos kirkkohallituksen esitykseksi kirkolliskokoukselle kirkkolainsäädännön kodifioimiseksi. Kirkkohallituksen täysistunto hyväksyi 22.3.2016 luonnoksen lähetettäväksi lausunnoille.

Lausuntoa esitysluonnoksesta pyydettiin eräiden valtiollisten viranomaistahojen lisäksi piispainkokoukselta, Kirkon työmarkkinalaitokselta, hiippakuntien tuomiokapituleilta sekä sattumanvaraisesti jäsenmääränsä perusteella valituilta seurakunnilta ja seurakuntayhtymiltä.

Jokaisesta hiippakunnasta lausuntoa pyydettiin kahdelta alle 6 000, 6 000–15 000, 15 000–30 000 ja yli 30 000 jäsenen seurakunnalta tai seurakuntayhtymältä eli yhteensä noin 70 seurakunnalta tai seurakuntayhtymältä. Mahdollisuus lausunnon antamiseen oli kuitenkin siten avoin, että myös muut seurakunnat tai seurakuntayhtymät saivat halutessaan antaa esitysluonnoksesta lausuntonsa.

Kirkkolainsäädännön kodifioinnin esitysluonnos 2016

Lausuntoaika päättyi 15.6.2016.