Stipendihaku kurssille Old Catholic Theology in its Ecumenical Context 7.-12.7.2019

22.01.2019Maailmanlaaja kirkko
Kirjoja

Utrechtin yliopisto järjestää viikon mittaisen kesäkurssin ”Old Catholic Theology in its Ecumenical Context” 7.-12.7.2019. Kurssi tarjoaa johdatuksen vanhakatoliseen teologiaan ekumeenisessa kontekstissa ja tavoitteena on tutustua vanhakatolisuuden identiteetin ja teologian keskeisiin piirteisiin.

Kurssilla käsitellään mm. vanhakatolisuuden
-historiaa
-spiritualiteettia
-ekumeniaa
-kanonista lakia ja
-ekklesiologiaa.

Kurssi koostuu päivittäisestä 4 tunnin kontaktiopetuksesta ja n. 40 tunnin itsenäisestä opiskelusta. Keskeisten tekstien lukeminen on iso osa kurssia. Kurssiin kuuluvat vierailut uskonnollisen taiteen museoon (Museum Catharijneconvent) ja vanhakatoliseen liturgiseen messuun.

Ulkoasiain osasto myöntää yhdelle Suomen ev.-lut. kirkon jäsenelle osallistumismaksun ja matkakustannukset kattavan stipendin. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi, jossa kerrot miksi haet ja olisit sopiva kurssille asiantuntija Ari Ojellille 12.4.2019 mennessä.

Kirkon ulkoasiain osasto välittää stipendejä teologian ja muiden kirkollisten alojen opiskelijoille, tutkijoille, eri kirkollisten alojen toimijoille sekä kirkon henkilöstölle. Ajantasaista tietoa eri stipendivaihtoehdoista ja hakuajoista löytyy osoitteesta: evl.fi/stipendit

Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute