Ekopaasto-kampanja

ekopaasto_logo_nega

Valtakunnallista Ekopaasto-kampanjaa on toteutettu vuodesta 2012. Kampanjassa innostetaan suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon tavalla, joka osaltaan auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta.

Tänä vuonna Ekopaastoa vietetään 6.3.–20.4.2019. Tämän vuoden Ekopaastossa ihmisiä haastetaan tekemään oma paastolupaus ja jakamaan se somessa Ekopaasto-aihetunnisteella. Tähän liittyy kirkon Energia- ja ilmastostrategia, jonka tavoitteena on hiilineutraali kirkko vuoteen 2030 mennessä. Tuo strategia on siis ikään kuin ”kirkon lupaus”.

Kampanjan kohdeyhmää ovat nuoret ja nuoret aikuiset. Kampanjassa tehdään yhteistyötä somevaikuttajien kanssa.

Paastohaasteiden lisäksi viime vuoden hienot, Panu Pihkalan tuottamat viikkomateriaalit ovat tänäkin vuonna käytettävissä. Niistä muokataan myös lyhyet audioversiot, joiden avulla voi paaston aikana hiljentyä viikottain käsittelemään ympäristöön liittyviä tunteita.

Lisätietoja: Tia Vähäsarja

Ekopaaston logot

Ekopaasto, vihreä (142x142)
Ekopaasto, valkoinen (142x142)