Aikuiset

Kirkkomme jäsenistä on 75 % aikuisia, noin 3,1 miljoonaa. Aikuisilla on toiveita, odotuksia, mutta usein vähän mahdollisuuksia olla mukana ja osallistua, koska kannamme vastuuta läheisistämme ja työstämme.

Kehittämisasiakirjasta potkua käytäntöön

Aikuiset seurakuntalaisina -kehittämisasiakirja  (2013) haastaa aikuisia seurakuntalaisia ja työntekijöitä pohtimaan, mitä tarvitaan, jotta ”meidän kirkko olisi meidän kirkko.” Mikä on hyvää ja säilytettävää? Minkä tulee kehittyä? Aikuiset seurakuntalaisina -kehittämisasiakirja tarjoaa kysymyssarjoja välineeksi arviointiin, suunnitteluun, kokonaisuuden hahmottamiseen sekä strategisiin valintoihin.

Kehittämisasiakirja kuuluu elämänkulun vaiheiden pohjalta laadittujen kehittämisasiakirjojen sarjaan, jotka kaikki ilmestyvät tammi-maaliskuun 2013 aikana. Kehittämisasiakirjan valmisteluvaiheessa tutkija Minna Rikkinen laati Selvityksen seurakuntien aikuistyöstä  (2012). Siinä kartoitettiin, mitä seurakuntien aikuistoiminta on, kenelle ja miten se on kohdennettu. Selvityksen tarkoituksena oli tuottaa aineksia sen pohtimiselle, millainen kuva seurakunnasta, aikuisuudesta ja seurakuntalaisuudesta välittyy verkkosivujen kautta. Aineistona käytettiin 81 seurakunnan verkkosivuja (syksyllä 2011).

Kehittämisasiakirjan povitaskuesite suomeksi ja ruotsiksi.

Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/aikuiset