Työssä jaksaminen ja hyvinvointi kirkon töissä

Työssä jaksaminen edellyttää rakenteiden toimivuutta, työn hyvää organisointia ja hyvää johtajuutta. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa kirkon työssä?

Kirkon työntekijät pitävät työtään merkityksellisenä ja hyödyllisenä. Ihmisten kokonaisvaltainen kohtaaminen on palkitsevaa. Mielekäs työ ei yksin riitä työhyvinvointiin.

Tutustu ja löydä apua työpaikan arkeen

Sosiaalialan työsuojelu ja -hyvinvointi julkaisu on tarkoitettu sosiaalialan työpaikkojen turvallisuuden ja hyvinvoinnin tueksi. Kirjaa saa tilata Työturvallisuuskeskuksen TTK verkkokaupasta. Kirja toimii sekä työturvallisuuden ja -hyvinvoinnin edistämisen oppaana että oppaana silloin, jos on joutunut turvallisuutta tai hyvinvointia uhkaavaan tilanteeseen.

Tukea työelämän tilanteisiin
Työnohjaus, paluu tauon jälkeen työpaikalle, eläkkeelle siirtyminen.

Spiritualiteetti
Miten voit kirkon työntekijänä huolehtia hengellisestä hyvinvoinnistasi?

Kehittyminen työyhteisönä
Alaistaidot, esimiestaidot ja työyhteisön kehittäminen

Parempaan jaksamiseen
Miten työssä jaksamista voi parantaa? Kokemuksia diakoniatyön hankkeesta.