Luther, luterilaisuus ja luterilainen teologia sekä Ekumeeninen ekklesiologia - tule kuulemaan torstaina 28.9!

11.08.2017Maailmanlaaja kirkko
Kirjapino

Tervetuloa kaikille kiinnostuneille avoimeen Opiskelijamatineaan torstaina 28.9.2017 klo 9.30–15 Kirkon taloon (Henrik 6.krs). Teemoina tämän vuotisessa matineassa ovat: Ekumeeninen ekklesiologia sekä Luther, luterilaisuus ja luterilainen teologia.

Päivän aikana alustavat väitöskirjatutkija Matti Väätäinen (Kirkon ykseys kommuuniona Wolfhart Pannenbergin ekumeenisessa ekklesiologiassa), TK Sara-Anna Latvus (Globaalin kirkon rooli ja tehtävä muuttuvassa maailmassa - katolisen kirkon kirkkokäsitys), TM Janne Tervonen (Martin Niemöllerin käsitys kirkosta) sekä TM Satu Koskimaa (Eero Huovisen kirkkokäsitys).

Keskusteluun luterilaisuudesta ja luterilaisesta teologiasta Reformaation merkkivuoden valossa johdattavat LML:n neuvoston jäsen, dosentti Minna Hietamäki sekä LML:n Global Young Reformers' Networkin jäsenet TK Sara-Anna Latvus, TM, pastori Tapio Leinonen sekä TM, pastori Heikki Repo.

Ilmoittautumislinkki

Ohjelma:

09.30 Tilaisuuden avaus

09.35 TM Matti Väätäinen (väitöskirjatutkimus)

Enemmän kuin kuva: kirkon ykseys kommuuniona Wolfhart Pannenbergin ekumeenisessa ekklesiologiassa

Kommentaattori: johtava asiantuntija Tomi Karttunen KUO/Teologisten asiain yksikkö

TM Janne Tervonen (pro gradu)

Vapaana kahleissa. Martin Niemöllerin käsitys kirkosta

Kommentaattori: asiantuntija Elina Hellqvist KUO/Kirkon lähetystyön keskus

11.20 TM Satu Koskimaa (pro gradu)

Kirkko - armon portin avaaja. Eero Huovisen kirkkokäsitys

Kommentaattori: asiantuntija Ari Ojell KUO/Teologisten asiain yksikkö

11.30 TK Sara-Anna Latvus (pro gradu)

Kommentaattori: johtaja Risto Jukko KUO/Kirkon lähetystyön keskus

n.12.00 Ruokailu (mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen Kirkon talon ravintolassa)

12.45 TT Ilmari Karimies (väitöskirja)

Sinun valossasi me näemme valon: Martti Lutherin usko- ja todellisuuskäsitys vuosina 1513-1521

Yleiskeskustelu, moderaattori Ari Ojell

13.30 Pöytäpuheita ja pyöreän pöydän keskustelu

Luterilaisuus ja luterilainen teologia reformaation merkkivuoden valossa

Puheenvuorot:

Dosentti Minna Hietamäki (Luterilaisen maailmanliiton neuvosto)

TK Sara-Anna Latvus (LML Global Young Reformers' Network)

TM, pastori Heikki Repo (LML Global Young Reformers' Network)

TM, pastori Tapio Leinonen (LML Global Young Reformers' Network)

15.00 Tilaisuus päättyy

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuuden järjestää Kirkon ulkoasiain osasto/Teologisten asiain yksikkö.