Yhteinen todistus

Yhteinen todistus kansi web

Tällä sivustolla esitellään kirkon lähetyksen peruslinjaus Yhteinen todistus. Täällä on myös erilaisia peruslinjausta avaavia kirjoituksia, diaesityksiä ja videoita. Niitä voi käyttää sekä omaa oppimista että seurakunnassa järjestettäviä tilaisuuksia varten.

Yhteinen todistus - piispainkokouksen hyväksymä ja kirkkohallituksen päättämä lähetyksen peruslinjaus

Yhteinen todistus 2018 Tulostettavissa joko A4 kokoisena tai mikäli tulostimessa on vihkoksi taitto -ominaisuus, tästä saa kätevän vihkosen esim. luottamushenkilöille jaettavaksi. [rtf-tiedosto tästä: Yhteinen todistus 2018]

Perussopimus

Kirkon lähetystyötä tekevät järjestöt ja Kirkon Ulkomaanapu ovat allekirjoittaneet kirkon kanssa ns. perussopimuksen. Sopimuksessa määritellään periaatteet, joita sopijajärjestö noudattaa lähetystehtävän toteuttamisessa Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa.

Perussopimus x-järjestön ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon välillä 2018 (Perussopimus pdf-versiona)

Ohjauskeskustelut

Sopimuksen toteuttamista järjestöjen osalta valvoo kirkon ulkoasiain osasto, joka esittelee ne piispainkokoukselle. Tähän liittyen käydään vuosittain jokaisen järjestön kanssa ohjauskeskustelu.

Peruslinjaus ja siihen liittyvä perussopimus on käännetty useille kielille:

Yhteinen todistus liittyy kirkon muihin linjauksiin

Linjaus perustuu kirkon ulkoasiain neuvoston hyväksymään asiakirjaan Kohtaamisen kirkko Kansainvälisen ja ekumeenisen toiminnan sekä uskontojen kohtaamisen suunta vuoteen 2020.

Linjauksen kotimaista työtä viitoittaa myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetystyön ja kansainvälisen diakonian peruslinja vuoteen 2015: Lähetysstrategian teologinen perusta.

Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/yhteinentodistus

Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute