Kirkon koulutuskeskuksen tehtävät ja toiminta

Kirkon koulutuskeskus on Järvenpäässä sijaitseva Kirkkohallituksen koulutuksen ja kehittämisen asiantuntijayksikkö. Koulutuskeskuksen tehtävänä on palvella seurakuntia järjestämällä ja koordinoimalla henkilöstökoulutusta sekä osallistumalla kirkon alan koulutuksen kehittämiseen.

Koulutustoiminnan tavoitteena on tukea kirkon ja seurakuntien henkilöstön ammatillista osaamista. Kirkon koulutuskeskuksen koulutukseen osallistuu vuositasolla yli 1 000 kirkon työntekijää eri puolilta maata. Koulutukset ovat usein pitkäkestoisia koulutusprosesseja, joissa lähijaksot ja seurakuntatyö vuorottelevat.

Kirkon koulutuskeskus on koulutuksen erityisasiantuntija seuraavilla tehtäväalueilla:

•    Pastoraalitutkinnot

•    Raamattuteologia ja raamattutyö

•    Jumalanpalveluselämä

•    Kirkkomusiikki

•    Sielunhoito

•    Diakonia ja yhteiskuntatyö

•    Kristillinen kasvatus

•    Työnohjaus ja muu ohjaajakoulutus

•    Johtaminen ja konsulttivalmennus

•    Taloudellis-hallinnollinen ala

Kirkon koulutuskeskuksen kurssitarjonta julkaistaan edeltävän vuoden elokuussa ilmestyvässä Kirkon henkilöstökoulutuskalenterissa.

Vuonna 1970 perustettu koulutuskeskus sijaitsee Järvenpäässä Tuusulanjärven kulttuurimaisemassa hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Toimintasuunnitelma 2017

Vuosikertomus 2016