Uutta rippikoulusuunnitelmaa juhlitaan Kirkon talossa 27.9. - tervetuloa mukaan!

12.09.2017Kasvatus
Suuri Ihme - Rippikoulusuunnitelma 2017

Suuri Ihme – Rippikoulusuunnitelma 2017 julkistamistilaisuus järjestetään Kirkon talolla (Eteläranta 8, 00131 Helsinki) 27.9. klo 10:15-12:00. Juhlimme kera kakkukahvien.

Kansanedustaja ja Nuori kirkko ry:n valtuuston puheenjohtaja Jutta Urpilainen on tilaisuudessa mukana pohtimassa nuoren osallisuuteen ja kuulluksi tulemiseen liittyviä kysymyksiä.

Ilmoittautumiset allergioineen osoitteeseen jari.a.pulkkinen@evl.fi 20.9. mennessä.

Samassa tilaisuudessa julkistetaan myös kirja Tehdään ihmeitä ja esitellään uuden rippikoulusuunnitelman lisämateriaaliksi kirjoitettuja artikkeleita.

Tehdään ihmeitä -kirjassa tarkastellaan suomalaista isostoimintaa ja sen kehittämisen haasteita ja mahdollisuuksia.

Uuden rippikoulusuunnitelman lisämateriaaliksi kirjoitetut artikkelit puolestaan tarjoavat sekä käytännön näkökulmia että teoreettista taustaa rippikoulutyön kokonaisuuteen.

Lisäksi julkistamistilaisuudessa esitellään rippikoululaisten ja isosten vastauksia uuden rippikoulusuunnitelman pohjalta tehtyyn nuorten itsearviointilomakkeeseen.

Tänä vuonna reilut 20 rippikoulua eri puolilla Suomea ovat pilotoineet uutta rippikoulusuunnitelmaa. Osana pilotointia nuoret ovat vastanneet rippikoulun itsearviointilomakkeeseen.

Tavoite on, että vuodesta 2019 eteenpäin valtakunnallinen itsearviointilomake olisi käytössä kaikissa Suomen rippikouluissa. Luvassa siis mielenkiintoinen aamupäivä.

Tervetuloa mukaan!