1918 muistovuosi

Kohti yhteistä muistamista

Vuonna 2018 tulee kuluneeksi 100 vuotta Suomen sisällissodasta. Vuoden aikana järjestetään eri tahoilla monia tilaisuuksia asian tiimoilta. Kirkko on osaltaan mukana muistamisessa.

Muistovuoden vietossa on hyvä etsiä sellaisia näkökulmia, joiden kautta voidaan paitsi ymmärtää menneisyyttä myös rakentaa tulevaisuutta. Vakiintuneitten merkkipäivien ja -tapahtumien ohella voidaan kokoontua muistamaan menneisyyden vaiheita myös uusin muodoin.

Näillä sivuilla vuoden 1918 sodasta käytetään nimitystä sisällissota. Sana kuvaa sodan monimutkaisuutta ja on poliittisesti sitoutumaton. Sanavalinnalla korostetaan tietä vastakkainasetteluista kohti yhteistä muistamista.

Edelliset uutiset
Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/1918muistovuosi

Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute