Ympäristökasvatus

Ympäristökasvatuspalkinto

Kenelle ympäristökasvatuspalkinto 2016?

Kirkolla on oma ympäristökasvatuspalkinto. Asiasta päätti kirkkohallituksen täysistunto syksyllä 2014. Palkinto myönnetään joka toinen vuosi. Palkinnon ideana on "nostaa esiin innovatiivisia ja tuloksellisia ympäristökasvatustekoja ja -käytäntöjä kirkon kentässä sekä motivoida ja kannustaa seurakuntia ja muita kirkollisia toimijoita aktiivisiksi ympäristökasvattajiksi".

Kuka ansaitsisi ympäristökasvatuspalkinnon vuonna 2016? Ehdotukset osoitetaan 18.8 mennessä Kirkon kasvatus- ja perheasioiden apulaisjohtaja Jarmo Kokkoselle, jarmo.kokkonen@evl.fi

Palkinnon voi saada yksittäinen seurakunta, sen piirissä toimiva ryhmä tai muu kirkollinen toimija tai yksityishenkilö. Kyseessä ei ole rahapalkinto. Ensimmäisen kerran palkinto myönnettiin Raision seurakunnalle ja sen ympäristöasiantuntijalle Hannele Siltalalle.

- Tämä on yksi tapa kannustaa ja rohkaista laajaa kasvatustyön kenttää kestävään kehitykseen. Kasvatuksen piirissä tehdään jatkuvasti myös ympäristöasioihin liittyviä juttuja, jotka ansaitsevat tulla esiinnostetuiksi, Jarmo Kokkonen kertoo.

-Tärkeää on, että lapset ja nuoret ovat itse aktiivisia toimijoita, he ovat kirkon kasvatuksen tärkein lenkki. Kristittyinä meillä on vastuumme luomakunnasta, Kokkonen painottaa.

Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/ympäristökasvatus