Seurakunta: yhteishankinnalla sähkö- tai kaasuautoja vaivattomasti

13.04.2018Ympäristö

Seurakunnilla on mahdollisuus tulla mukaan Suomen suurimpaan sähkö- ja kaasuautojen yhteishankintaan. Suomen ympäristökeskuksen SYKEn ja KL-Kuntahankinnat Oy:n järjestämän yhteishankinnan tavoitteena on Suomen autokannan vihertäminen lisäämällä tuntuvasti sähkö- ja kaasuautojen määrää.

Hankinta etenee vaiheittain. Sitoumuksia haetaan parhaillaan seurakunnilta, kunnilta ja kuntien omistamilta yrityksiltä. Keväällä 2018 toteutetaan hankinnan tekninen vuoropuhelu ja käynnistetään kilpailutus. Ajoneuvot toimitetaan seurakuntiin loppuvuodesta 2018 alkaen.

Yhteishankinnan tavoitteena on saada mahdollisimman suuri määrä tilauksia ja sitä myötä saavuttaa hintasäästöjä ajoneuvojen hankintahinnasta. Hankinta koskee sekä henkilö- että pakettiautoja.

Keskitetty kilpailutus, eri rahoitusmahdollisuuksia

Yhteishankinta helpottaa seurakuntien työtä, sillä Kuntahankinnat kilpailuttaa ajoneuvot ja niiden toimitusehdot keskitetysti. Ajoneuvot voi hankkia seurakunnan omalla rahoituksella tai hankintaan voi käyttää eri rahoituslaitosten tuotteita.

Yhteishankintaan pyritään mahdollisuuksien mukaan saamaan mukaan myös helppo ja edullinen tapa hankkia latauspisteitä paikkoihin, joissa ajoneuvot yleensä seisovat kun niitä ei käytetä.

Hanketta rahoittaa Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra ja se liittyy laajempaan Vähähiilisyys-kiertotalouskiihdyttämö -hankekokonaisuuteen, jossa Suomen ympäristökeskus ja Kuntarahoituksen tytäryhtiö Inspira edistävät vähähiilisiä kiertotalousratkaisuja Suomessa. Yhteishankinta tukee hallituksen tavoitetta saada Suomeen 250 000 sähköautoa ja 50 000 kaasuautoa vuoteen 2030 mennessä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Pasi Tainioon mahdollisimman pian!

Lisätietoja

Asiantuntija Pasi Tainio, KL-Kuntahankinnat Oy, puh. 050 442 1277, pasi.tainio@kuntahankinnat.fi

-------------------------------------------------------------------

Kirkossa on parhaillaan työn alla energia- ja ilmastostrategia. Se antaa selkeät tavoitteet kaikelle kirkon toiminnalle hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, rakennusten energiatehokkuuden parantamiseksi ja kestävien energiamuotojen käyttöönoton edistämiseksi. Nämä ovat keinoja, joilla voidaan hillitä koko ajan etenevää ilmastonmuutosta.

Ilmastonmuutos uhkaa koko luomakuntaa ja sen olemassaoloa. Jokaisen on kannettava vastuunsa, sitä ei voi vierittää muille. Yksi kirkon tehtävistä on rohkaista ihmisiä välittämään luomakunnasta. Ilmastosta ja ympäristöstä huolehtiminen omalta osaltaan on tämän tehtävän toteuttamista.

Energia- ja ilmastostrategia vaikuttaa uudistuvaan Kirkon ympäristödiplomiin, joka tarjoaa käytännön keinoja ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

Sähkö- tai kaasuauton käyttäminen bensa- tai dieselauton sijaan on yksi monista keinoista tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä.