Työnantajalle

VIIKON KYSYMYS

Poikkeus yhteistoimintaorganisaatioon liittyvään paikalliseen sopimiseen

Meillä on tällä hetkellä seurakunnassamme 14 säännöllisesti työskentelevää työntekijää ja kaksi työnantajan edustajana toimivaa (kirkkoherra ja talouspäällikkö/työsuojelupäällikkö), mutta ei lainkaan minkään pääsopijajärjestön pää-/luottamusmiestä. Miten hoidamme yhteistoimintaorganisaatioon liittyvän paikallisen sopimisen? Työntekijät ovat kyselleet järjestöiltään mahdollisuutta asettaa yhteinen pääluottamusmies, mutta vielä sellaisen asettamisesta ei ole tietoa. Valintojen takaraja lähestyy, mikä neuvoksi?

Poikkeus työsuojeluvaltuutetun valintaan

Meillä on seurakunnassamme alle kymmenen työntekijää. Työsuojeluvaltuutetun vaalia ja yhteistyötoimikuntaa koskevasta ohjeesta olemme lukeneet, että silloin ei valita työsuojeluvaltuutettua. Onko todella näin?

Menettelytavat, kun valittaviin varavaltuutetun tehtäviin ei saada ehdokkaita

Meillä on paikallisesti sovittu valittavaksi työsuojeluvaltuutettu ja 1. ja 2. varavaltuutettu kolmelle henkilöstöryhmälle (seurakuntatyö, hallinto- ja toimistotehtävät sekä hautausmaat ja kirkonpalvelutyö). Vaalit toimitamme enemmistövaalina. Ehdokasasettelussa kaikkiin valittaviin tehtäviin ei kuitenkaan ole saatu ehdokkaita. Annoimme jo ehdokkaiden lukumäärän täydentämistä varten ohjeiden mukaisesti lyhyen määräajan, mutta edelleen osaan varavaltuutetun tehtävistä ei ole ehdokkaita. Yhdestä kokonaisuudesta puuttuu molemmat varavaltuutetut ja yhdestä vain toinen. Miten nyt toimimme?

Työntekijöiden edustajat yhteistyötoimikunnassa

Meillä on vanhastaan ollut yhteistyötoimikunnassa työntekijöiden edustajina 1. ja 2. varavaltuutettuja ja pääsopijajärjestöjen luottamusmiehiä (muita kuin pääluottamusmiehiä). Nykyisen sopimuksen mukaan he eivät voine enää toimia yt-toimikunnan jäseninä. Tarkistamme vielä, olisiko mitään keinoa kutsua heitä mukaan. Heillä on asiantuntemusta, joka olisi työssämme tarpeen.

Katso myös muita kysymyksiä ja vastauksia

Kirkon työmarkkinalaitoksen yhteystiedot

Käyntiosoite:
Eteläranta 8, Helsinki

Postiosoite:
Kirkon työmarkkinalaitos

Puhelinnumero 09-1802 442

Katso löytyykö vastaus kysymykseesi Usein kysyttyjen kysymysten joukosta.

Puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet

Keskitämme kaikki seurakuntien neuvontaa koskevat sähköpostipalvelut yhteiseen osoitteeseen, mikä mahdollistaa sen, että kysymykseen vastataan mahdollisimman pian. Tästä syystä toivomme teidän käyttävän sähköpostiosoitetta kit(at)evl.fi.

Facebook icon

Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/kit