Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Seurakuntatyön johtamisen tutkinto

Tietoa kirkon koulutuksista löytyy nyt Evl.fi/plus-palvelusta. Sieltä löydät päivitetyt tiedot ja materiaalit:

evl.fi/plus/koulutus-ja-tyoelama/henkilostokoulutus/kirkon-erityiskoulutukset/johtamiskoulutus

Kirkkoherran viran hakijalta edellytetään pastoraalitutkinnon (34 op tai 40 op) ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon suorittamista (6 op) (KJ 6:10).  Seurakuntatyön johtamisen tutkinto antaa papeille lisäpätevyyttä toimia myös muissa kirkon johtamis- ja esimiestehtävissä, esimerkiksi seurakuntien aluekappalaisena.

Seurakuntatyön johtamisen tutkinnon suorittamislupaa anotaan tuomiokapitulilta.

Tutkinnon tavoitteena on tukea opiskelijaa kirkkoherran tehtäviin kuuluvien tietojen, taitojen ja asenteiden opiskelussa. Tutkinnon aikana opiskelija perehtyy keskeisiin johtajuuden ja työyhteisön kysymyksiin. Soveltuvuustutkinnan tehtävänä on selvittää tutkinnon suorittajan edellytyksiä toimia seurakunnallisen työyhteisön johtajana sekä saattaa hänet pohtimaan johtajuuden edellyttämiä välttämättömiä henkilökohtaisia ominaisuuksiaan.

Johtajuus on luonteeltaan yhteisöllinen vuorovaikutustapahtuma. Kirkkoherran johtajuus on yhtäältä seurakunnan työyhteisön johtajuutta, sillä työyhteisöllä on omat perustehtävänsä, rakenteensa ja työkäytäntönsä. Toisaalta kirkkoherra on johtaja seurakunnassa, joka on perusolemukseltaan jumalanpalvelusyhteisö ja hengellinen yhteisö.

Lisätietoja tutkinnosta ja sen suorittamisesta antavat hiippakuntadekaanit.

Kirkon säädöskokoelma nro 77 Piispainkokouksen päätös kirkkoherralta vaadittavasta seurakuntatyön johtamisen tutkinnosta
Tämän sivun lyhytosoite:

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Lähettämällä palautteen hyväksyn tietojeni käsittelyn Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute