Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Mitä kasvatus on

Mitä kasvatus on. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio
(kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio)

Kirkkomme kasvatus on kaikenikäisten kokonaisvaltaisen kasvun mahdollistamista ja sen tukemista. Se on yhdessä tekemistä, olemista ja ihmettelyä.

Kirkossa sanoitamme kasvatusta kasvun ilmiön näkökulmasta, ei kasvattajan tai organisaation.

Kasvatuksen olemukseen kuuluu nähdä ja kohdata ihminen arvokkaana, Jumalan kuvaksi luotuna, juuri sellaisena kuin hän sillä hetkellä on. Jokainen saa kasvaa omana itsenään. Jokaisella on oikeus kehittyä, kokea oppimisen iloa ja saada kasvuunsa tukea.

Kirkkomme kasvatus perustuu kokonaisvaltaiseen ihmiskäsitykseen, jossa ihmisen hengellisyys ei ole irrotettavissa ihmisen kokonaisuudesta. Fyysinen, henkinen, sosiaalinen, emotionaalinen, hengellinen ja esteettinen olemuksemme ja kaikki muu meissä ovat samanarvoisia lahjoja.

Kirkon kasvatuksessa korostetaan myös kasvurauhaa. Turvallinen ilmapiiri on kasvun perusedellytys, joka puolestaan luo levollisuutta ja perustan kasvurauhalle. Yhdessä oleminen ja Jumalan maailman kunnioittava ihmetteleminen on yhtä tärkeää kuin yhdessä toimiminen.


Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/mitakasvatuson

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Lähettämällä palautteen hyväksyn tietojeni käsittelyn Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute