Tule mukaan levittämään virsien ilosanomaa!

Kuva: Hannu Jukola

Olemme jo vuonna 2011 perustaneet YouTubeen kanavan Musanurkka, jossa olemme julkaisseet seurakunnissa tehtyjä virsitallenteita. Musanurkkaan on kertynyt vasta muutama tallenne, ja haluamme saada niitä paljon lisää.

Julkaistut virsivideot

Kaikki laulamaan!

Toivomme tällä tavoin saavamme esiin virsien monipuolisia toteutuksia. Virsiä voit taltioida esimerkiksi seurakunnan tilaisuudessa seurakunnan laulamina, kuorojen laulamina, tai millaisella mieleen tulevalla toteutustavalla hyvänsä. Voit tehdä videotallenteen elävästä tilanteesta tai voit yhdistää äänitallennetta ja still-kuvaa oman taiteellisen näkemyksesi mukaan.

Kaikilta mukanaolijoilta on saatava suostumus taltioinnin tekemiseen ja julkaisemiseen. Jos videolla esiintyy alaikäisiä, lupa on kysyttävä heidän huoltajiltaan. Esittäjiä valittaessa on hyvä ottaa huomioon, että Gramexin jäsenien osalta on mahdollisesti maksettava Gramex-korvauksia.

Pidätämme viime kädessä oikeuden päättää, mikä materiaali julkaistaan ja/tai linkitetään verkkovirsikirjaan.

Uskalla tehdä omalla tavallasi!

Tällä areenalla voit kokeilla myös sellaisia virsitulkintoja ja musiikillisia toteutuksia, joita et syystä tai toisesta pysty toteuttamaan oman seurakuntasi tilaisuuksissa. Tärkeintä on, että lopputulos olisi kiinnostava ja koskettava.

Toiveemme on, että näiden videoiden kautta mahdollistuisi virsien opettelu, laulaminen omaksi tai yhteiseksikin hartaudeksi - tai edes heräisi kiinnostus virsiä kohtaan. Toki on selvää, että mitä laadukkaampi on myös tekninen toteutus, erityisesti äänenlaadun osalta, sitä varmempaa on videon katsotuksi tuleminen.

Mitä, missä, milloin?

Musanurkka on tarkoitus pitää avoimena toistaiseksi, joten voitte toimia oman aikataulunne mukaan. Kun tallenteenne on valmis, ottakaa meihin yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse. Sen jälkeen sovimme, miten ja missä muodossa video on paras toimittaa julkaistavaksi.

Keräämme kirkkohallitukseen kaikista tallenteista alkuperäiset tiedostot, jotta ne säilyvät, vaikka YouTube kaatuisikin jonain päivänä.

Mitä me siitä saamme?

Mitä tästä kaikesta saa palkaksi? Tätä kautta teillä on erinomainen mahdollisuus saada oman seurakuntanne musisointia julkisuuteen. YouTuben käyttäjämäärät ovat huikeita, ja virsi on tänä päivänä suositumpi kuin koskaan. ”Ei itää eikä länttäkään…”

Lisätietoja: Teija Tuukkanen
Hanna Koskinen